ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Teknolojinin bulaşmadığı çeyizler Gaziantep’te

Teknolojinin bulaşmadığı çeyizler Gaziantep’te
YAYINLAMA: 13 Ekim 2022 / 14.46
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2022 / 14.46
Zühre Melekoğlu, Muğla yöresine özgü saç böreğini tüm yurt geneline yaymak istiyor.

Gaziantep Büyükşehir belediyesi bünyesinde bulunan el becerileri kurslarında eğitim gören öğrencilerin el emeği göz nuru emeklerini sergilenip satıldığı el beceri kursları ürün satış merkezi sürekli yeni etkinliklere sahne oluyor.

Muğla’dan konuklar var

Kurumsal ve kişisel kermesler açarak halkın ilgisini çeken merkezin, bu kez de Muğla’dan iki misafiri var. Muğlalı Zühre ve Tekin Melekoğlu çifti, satış merkezinde Denizli’nin ünlü tekstil ürünlerini sergileyip satarken, bir taraftan da Muğla’nın ünlü saç böreğini Gazianteplilerin damak zevkine sunuyor.

Gaziantep’i çok sevdik

Muğla’nın yöresel köy mutfağının vazgeçilmez yiyeceğinin saç böreği olduğunu söyleyen Zühre Melekoğlu, “Köylerde saç böreği kadınların değişmez yemeğidir. Peynirli, patates, kıymalı, sucuklu, kaşarlı gibi çeşitleri yapılıyor. Uzun yıllardır Muğla ve yakın illerde kendi yemek kültürümüzü yaymaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesinin bu etkinliği de bizim için büyük bir fırsat oldu. Kendi özel siparişlerimiz Muğla’da bulunan turistler tarafından çok beğenildi. Bu spesiyallerimiz Türkiye’yi tanıtan kitap ve broşürlerde de yerini aldı. Gaziantep’i çok sevdik. Halkın bize karşı ilgisini bekliyoruz. Böreklerimiz beğenildiği taktirde, Gaziantep’e yerleşerek sürekli olarak burada saç böreği satış yapmak istiyoruz” dedi.

Denizli’nin elemeyi göz nuru Gaziantep’te

Denizli’deki köylerden topladıkları elişi çeyizlikleri Gaziantep’e tanıtmaya ve satmaya getirdiklerini söyleyen Tekin Melekoğlu, “Köylerde tahta, eski el tezgahlarında yapılan bu çeyizlikler tamamı ile elişi, teknoloji bu çeyizliklerin hiçbir aşamasında yoktur. El emeği göz nurudur. İncecik ipeklerin çekilip, şekil verilmesi ile oluşmuştur. Farklı bir kültürü yansıtması açısından bu çeyizlikleri Gaziantep’e taşıdık. Bu ürünlerin tanesini 3 milyon TL ile 20 milyon TL arasında satıyoruz. Yaptığımız satış, kar amacından çok, kültür iletişimini sağlamaya yöneliktir. Bizim gerçek işimiz, eşimin uğraştığı saç böreği üzerinedir” diyerek, Gazianteplilerin ilgisini beklediklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *