ANASAYFA arrow right Teknoloji

Teknolojik altyapı konusunda çok iddialıyız

Teknolojik altyapı konusunda çok iddialıyız
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, teknolojik altyapı konusunda çok iddialı olduklarını söyledi.
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, teknolojik altyapı konusunda çok iddialı olduklarını söyledi.

Kanal 24’te yayınlanan Tercih Rehberi Programı’nın ikincisinde Merve Maviş Sunay’ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sınav, Gaziantep’in merkezinde, tam bir vakıf anlayışıyla kurulan üniversitenin kuruluş amacının başında, bölgede sağlık eğitiminin ve sonucunda da verilen sağlık hizmetinin kalitesinin artırılmasının bulunduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Sınav, teknolojinin hayatın her alanında olduğu gibi sağlık alanında eğitimin de vazgeçilmezi olduğuna vurgu yaparak, “Sağlık eğitiminde teknoloji çok önemli. Teknolojik alt yapı konusunda iddialıyız. Her türlü teknolojik donanımı tamamladıktan sonra eğitime başladık. Öğrencilerimiz hastayı görmeden önce, her üniversitede olmayan, insan vücudunu birebir taklit eden simülatörler üzerinde eğitim alıyorlar” dedi.

Eğitimde sayıdan çok kaliteye önem verdiklerini anımsatan ve öğrenci odaklı bir üniversite olduklarını belirten Prof. Dr. Sınav, şöyle devam etti: “Belirli sayıda öğrenci alıyoruz. Böylece öğrencilerimiz, hocalara ulaşmakta herhangi bir sorun yaşamıyor, sürekli bir arada oldukları için uygulama yaptırarak eğitim veriyoruz. Bu da öğrencilerin memnuniyeti olarak bize dönüyor.”

SANKO Üniversitesi öğrencilerinin henüz ilk yıllarında Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde uygulamalı eğitim almaya başladıklarını anımsatan Prof. Dr. Sınav, şöyle devam eti:

“Tıp eğitiminde teknoloji kadar, usta-çırak ilişkisi de önemlidir. Eğer bir öğrenci tıp eğitimi boyunca hiç hasta görmediyse, hastaya dokunmadıysa, hastanın kalp atışlarını dinlemediyse, iyi bir hekim olamaz. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin bize sağladığı en büyük avantaj, öğrencilerimizin hem uygulamalı eğitim almakta, hem de aldıkları tıp bilgisini nerede ve nasıl kullanacağını bilerek öğrenmektedir.”

Yoğun bir eğitim-öğretim programını gerektiren sağlık alanında eğitim alan öğrencileri sosyal ve kültürel olarak da desteklediklerini anlatan Prof. Dr. Sınav, “Üniversite diplomamızın uluslararası tanınırlığıyla ilgili gerekli işlemlerimizi başlattık. Şu anda üçüncü sınıf olan öğrencilerimiz, mezun olduklarında, diplomalarımızın tamamen tanınırlığı sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in öğrenci şehri olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, “Tarihin en eski şehirlerinden biri olan Gaziantep, günümüz gençlerinin ihtiyaçlarına fazlasıyla karşılık verebilen, güvenli ve modern bir şehirdir. Gönül rahatlığıyla şehrimize, üniversitemize gelebilirler. Öğrenciler lütfen gelip bizi ziyaret etsinler” çağrısını yaptı.Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *