ANASAYFA arrow right Güncel

TEKNOFEST 2020, üçüncü yılını tamamladı!

TEKNOFEST 2020, üçüncü yılını tamamladı!
YAYINLAMA: 28 Eylül 2020 / 16.24
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 17.36
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 Gaziantep büyük bir coşkuyla sona erdi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle düzenlenen festivalin dördüncü gününde de ödüller sahiplerini buldu. Ülkemiz için kritik öneme sahip alanlarda gerçekleştirdiği teknoloji yarışmaları ile “Teknoloji üreten bir Türkiye” için #milliteknolojihamlesi ateşiyle yanan meşaleyi en yükseğe taşıyan festival yarışmaları, uçuş gösterileri, ödül törenleri ve Cumhurbaşkanımızın değerli ziyareti başta olmak üzere daha birçok unutulmayacak anlar yaşattı.

Kapanış konuşmasını sahnede gençlerle birlikte yapan Selçuk Bayraktar; ‘‘Gençlere, Teknofest heyecanını duyan gönlünü veren emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Teknofest’i Teknofest yapan, bizden desteğini ve ilgisini esirgemeyen milletimize teşekkür ediyoruz. 2021’de İstanbul’da görüşmek üzere.’’ ifadelerini kullandı. Sn. Selçuk Bayraktar, Gaziantep’e ev sahipliği için teşekkür etti

TEKNOFEST Ödül Yağmuru! 21 Farklı Kategori ve 3 Milyon TL’den Fazla Ödül

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında 20.197 takımdaki 100 bin gencimiz kıyasıya mücadele etti. Dünyanın en büyük teknoloji festivali kapsamında düzenlenen yarışmalarda aylarca süren hazırlık ve rekabetin ardından dereceye giren isimler belli oldu. 3 milyon TL’den fazla ödülün verildiği 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmanın ödül törenleri gerçekleşti.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi milli gururumuz Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün festival boyunca gerçekleştirdikleri muhteşem gösteri uçuşları büyük bir hayranlıkla izlendi. Heyecan dolu dakikalara sahne olan Atak Helikopterleri büyük alkış aldı. Coşku, heyecan ve adrenalin festival boyunca devam etti.

Yerli ve Milli Yazılım Kartı Teknofest’te Tanıtıldı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Haluk Bayraktar ilk yerli ve milli yazılım kartının tanıtımını TEKNOFEST’te gerçekleştirdi. DENEYAP Kart Kamera ve Kart Seti, milli mühendislik kaynakları kullanılarak geliştirilmiş yerli elektronik geliştirme seti olarak tanıtıldı.

Drone Yarışması Yine Nefesleri Kesti…

Teknofest 2020 Gaziantep kapsamında STM yürütücülüğünde düzenlenen Drone Yarışları Gaziantep’in tarihi mekanlarından Rumkale’de gerçekleşti. Üç yıldır büyük ilgiyle takip edilen drone yarışlarına bu yıl 10 farklı ilden toplam 16 bireysel sporcu katıldı. Rumkale’nin muhteşem atmosferinde gerçekleşen drone yarışması yine nefesleri kesti.

Teknofest 2021 ‘de İstanbul’da Görüşmek Üzere…

Her anı farklı ve hepsi birbirinden güzel sahnelere imza atan, dört gün boyunca sosyal medya hesaplarından, canlı yayın frekanslarından ve youtube hesabından online olarak izlenen Teknofest 2020 Gaziantep’in tamamını dilediğiniz zaman Teknofest YouTube hesabından tekrar izleyebilirsiniz. Teknofest 2021’de İstanbul’da görüşmek üzere bu sene sizlere veda ediyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *