ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

TEK yetkilileri ile konuştuk (2) Şehir şebekesi eski ve ıslaha muhtaç durumdadır

TEK yetkilileri ile konuştuk (2) Şehir şebekesi eski ve ıslaha muhtaç durumdadır
YAYINLAMA: 23 Kasım 2021 / 14.30
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2021 / 14.30
Osman Ali Yılmaz: Gazeteniz aracılığı ile sayın Gaziantepliler’e duyurmak isterim ki, bir-bir buçuk yıla kadar elektrik arızaları %10’a inecektir…

TEK Müessese müdürü Osman Yılmaz, İstanbul teknik Üniversitesi mezunu ve Antalyalı, ama Gaziantep’te çalışmaktan çok memnun olduğunu söylüyor. Sorularımıza devam ediyoruz.

Soru-Sokak lambalarından bir kısmının yanmadığından şikayet ediliyor.

Cevap-Bütün Türkiye’de enerji tasarrufu yapılırken bizden önce Gaziantep’te de bir seyreltme yapılmış. Yeni söndürülen tek lambamız yoktur. Yalnız arızalanan lambaları da değiştiremiyorduk. Araştırdık, Gaziantep piyasasını daha ucuza bulduk Gaziantep piyasasını ve sanatkarlarını tercih ediyoruz. Örneğin bize gelen iki kamyonun kasası İstanbul’da yapılacaktı, biz Antep’te yaptırdık. Malzeme alımlarında da Gaziantep önde tutacağız. Sanatkarlarımıza yardımcı olacağız. Nitekim küçük sanayi sitesinin önemli bir müşkülü vardı, esnaf bize başvurdu, işlerini hallettik.

Soru- Bir ara TEK ağaçları kesiyor diye şikayetler oldu, ne dersiniz?

Cevap- Şikayet edenler şüphesiz ağacı seviyor, kesilmesini istemiyorlardır. Yalnız ağaçlar büyümüş, dalları yüksek gerilim tellerine dokunuyordu. Böylece hem bir miktar enerji kayboluyor hem insanlar için tehlikeli durumlar doğuyordu. Direklerin yerlerini değiştirmek bugün için imkansızdı. O nedenle gerekli budamalar yaptırıldı.

Soru- Bazı abonelerin elektrik saatleri sökülüyor, sebebi nedir?

Cevap- Elektrik saatlerinin on yılda bir kontrol edilmeleri gerek. Biz bu işlemi yapıyor, grup grup saatleri söküp kontrol ettiriyoruz. Muayeneden sonra abonelerin saati yerine takılacaktır. Bu işlem tüm abonelerimiz için uygulanacaktır.

Soru- Bazıları arıza da çoğaldı diyor, doğru mudur?

Cevap- Şehir şebekesi ıslaha muhtaç durumdadır. Kışın da zorlu geçtiği malumunuz. Buna rağmen eskiden daha hızlı olduğu kayıtlarda sabittir. Arıza çoğalmış, azalmıştır. Burada gazetemizin aracılığı ile sayın Gaziantepli duymak isterim ki, en çok bir-bir buçuk yıla kadar Gaziantep’teki elektrik arızaları %10’a indirilecektir. Yani, bugünkü arıza sayısına 100 derseniz en çok bir yıl sonra, iddia ediyorum, arıza sayısı ona inecektir. Trafoları ayarlıyor, şebekeyi değiştiriyoruz.

Gaziantep’e gelen 30.000 voltluk enerjiyi 15.000 volta indiren üç indirici merkezimiz var. Bu yetişmiyor, dördüncüyü de kuracağız. Bunun mali portresi 150-200 milyon liradır. Bunlara güvenerek arıza nispeti %10’u inecektir diyorum.

Soru- Bir de bakım ve onarım nedeniyle yapılan kesintilerin halkımıza duyurulmaması şikayet konusu oluyor.

Cevap- Haklısınız, bugüne kadar yapılmayan duyurmayı bundan böyle titizlikle uygulayacak, belediye hoparlöründen ilan edeceğiz. Zaten pazar günleri bakım ve onarıma mecbur kalırsak, televizyon saatine kadar işimizi bitirmeye çalışıyoruz.

Soru- TEK bölge merkezinin Gaziantep’te bulunuşunun bu şehir için avantajı var mıdır?

Cevap- Elbette, işi çok yakından takip ediyoruz. Örneğin bugüne kadar Gaziantep’e ortalama 60 trafo getirildi. Sadece son 2-3 ay içinde geçirdiğimiz trafo sayısı 60’ı buldu. Ayrıca gerek malzeme alımı, gerekse hizmetin getirdiği harcamalardan Gaziantep piyasası ve esnaf yararlanacaktır.

Size bir de haber vereyim: Gaziantep’in tüm ilçelerinin elektrik hizmetleri 1 Haziran’da TEK’e devredilmiş bulunacaktır. Halkımızın çalışmalarımıza yardımcı olmasını ve şikayetlerini bize duyurmasını diliyor, kendilerine saygılar sunuyorum.

Biz de Sayın Osman Yılmaz’a başarılar diliyor, vaatlerinin tahakkukunu özlemle bekliyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *