ANASAYFA arrow right Güncel

Tek şart, toprağı korumak ve verimli kılmaktır

Tek şart, toprağı korumak ve verimli kılmaktır
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2020 / 21.00
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2020 / 21.43

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü açıklamasında, çiftçilerin her zaman kendisinden fedakarlıklar vererek üretime destek çıktığını söyledi.

Başkan Çolak, “Çiftçinin alın terinin karşılığını alması ve refah düzeyini yükseltmenin tek şartı toprağı korumak ve verimli kılmaktır” dedi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününün 1984 yılından beri kutlandığını hatırlatarak çiftçilerin emeklerinin ödenemeyeceğini belirten Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak çiftçilere oda olarak her alanda destek çıkıldığını da belirterek şu açıklamalarda bulundu, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü14 Mayıs 1984 yılından beri her yıl kutlanıyor. Dünya Çiftçiler Günü'nde beslenmemiz için gerekli tarım ürünleri üreten çiftçilerimizin bağ, bahçe ve tarlada nasıl zor şartlar altında çalıştıkları hatırlatılarak onların haklarının ödenemeyeceğinin bilincindeyiz. Çiftçinin alın terinin karşılığını alması ve refah düzeyini yükseltmenin tek şartı toprağı korumak ve verimli kılmaktır, tüm bunları çiftçilerimize sağlamak için Şahinbey Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya gayret göstermekteyiz.”

Pandemi sürecinde toplumun en önemli çalışma gücünün tarım olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyleyerek pandemi sürecinde çiftçiye her zamankinden çok daha yoğun mesai ile hizmet verildiğini sözlerine ekleyen Çolak, “ Covit-19 la mücadele ettiğimiz bu günlerde çiftçilerimizin, üreticilerimizin bizim desteğimize daha çok ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Bu ihtiyaca karşılık vermek adına tarım danışmanlarımız yardımıyla üretimin başından hasada kadar sorunlara beraber çözüm oluyoruz. Corona Virüs Salgını'na yönelik verilen ulusal mücadele devam ederken çiftçilerimizin özveriyle yaptıkları üretimlerin zorluğu ve yeterince emeklerinin karşılığı sağlanamaması bizleri derinden üzmektedir. Bu pandemiyle görüldü ki insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından bir tanesi de gıdadır. Bu yüzden ki ekili-dikili arazilerin ve çiftçilerimizin önemi bir kere daha gün yüzüne çıkmıştır.Üretimin her aşamasında çalışan çiftçilerimize Şahinbey Ziraat Odası Başkanlığı adına şahsım olarak teşekkürü bir borç bilirim. Emekleriyle toprağı yoğuran çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *