ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tek parti iktidarı iyi değerlendirilmeli

Tek parti iktidarı iyi değerlendirilmeli
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2021 / 13.14
OSB Başkanı Akif Ekici, 3 Kasım seçimlerinde seçmen tercihinin tam anlamıyla parlamentoya yansımamasına rağmen, tek parti iktidarının iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Bir takım kararların hızlı ve doğru biçimde alınması için engellerin ortadan kalktığına dikkat çeken Ekici, “Tek parti iktidarı siyasi anlamda kaybolan güveni ve istikrarı tekrar sağlamak zorundadır. Yeniden çekişme ve kavgalara meydan verecek uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir” dedi.

Ekici sözlerine daha şöyle devam etti: “Kamuoyu sorunların çözümünde öncelik sırasının doğru tespit edilmesi ve çözümlerin bu doğrultuda gerçekleştirilmesini bekliyor. Ayrıca çözüme dönük kararlar alınırken ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri alınarak ortak hareket edilirse, daha başarılı olunacağı kanaatindeyim.

Çünkü, bunun örneklerini Mali Milat ve İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nda yaşadık. Bu kararlar alınırken, iş dünyasının bu uygulamaların doğurabileceği sakıncaları dile getirmesine rağmen bunlar pek dikkate alınmadı. Yeni kurulacak hükümetten öncelikli beklentimiz üreten kesimi zor durumda bırakacak bu kararların yeniden düzenlenmesi ve vergi yasalarında köklü değişiklikler yapılmasıdır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *