ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tek parti değil, sanki koalisyon hükümeti

Tek parti değil, sanki koalisyon hükümeti
YAYINLAMA: 21 Ekim 2021 / 15.31
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2021 / 15.31
CHP Şahinbey belediye meclis üyesi Fevzi kısacık, AK parti iktidarının dış ve iç politikada yetersiz, hazırlıksız ve acemi politika uyguladığını, bunun da içeride ve dışarıda sıkıntı yarattığını söyledi.

Vaatlerini yapmıyorlar

CHP'li kısacık hükümetin halen cicim ayında olduğunu, vaatlerinin hiçbirini yapmadığını belirtti.

Kısacık, "İktidarda sanki tek parça yok. Bir gün koalisyon hükümeti var. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bakan bir konuda açıklama yapıyor, başbakan yalanlıyor. Başbakan'ın yaptığı açıklamayı AK parti genel başkanı yalanlıyor veya kamuoyuna başka şekilde açıklıyor. Birinin evet dediğine diğeri hayır diyor. Sanki tek bir hükümet değil, birkaç partiden oluşan koalisyon hükümeti ile idare ediliyoruz. Böyle yönetim mi olur? Dış politikada, ekonomide, iç politikada tamamen hazırlıksız ve yetersizler. Özellikle dış politikada çok büyük gaflar yapıyorlar. Tutarsız politikalar sıkıntı yaratıyor, piyasalar bundan olumsuz etkileniyor" dedi.

Savaştan yana karar çıkmaz

İstanbul büyükşehir belediyesini yönetmek ile Türkiye’yi yönetmenin çok ayrı şeyler olduğunu ifade eden Kısacık, hükümetin Irak savaşı ile ilgili izlediği belirsizliğin artık netleşmesi gerektiğini açıkladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden savaş kararı çıkmayacağı görüşünü ileri süren Fevzi Kısacık, "Hükümet bir yandan ABD'ye yaranmak için her türlü tavizi veriyor, diğer yandan da savaşa karşıymış gibi bir politika izliyor. Fakat konu meclise getirildi AK parti kendi içerisinde bölünür. Çünkü savaştan yana yer alan milletvekili sayısı çok az. Bu hükümette ciddi sıkıntı yaratır" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *