ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Teftiş ve denetleme yönetmeliğine tepki

Teftiş ve denetleme yönetmeliğine tepki
YAYINLAMA: 30 Aralık 2020 / 13.24
GÜNCELLEME: 30 Aralık 2020 / 13.24

Milli Eğitimde uygulanan teftiş sisteminin yıllardır öğretmenler üzerinde baskı ve sindirme yöntemi olarak kullanıldığını belirten Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi yetkilileri, Milli Eğitim Bakanı tarafından hazırlanan yeni teftiş ve denetleme yönetmeliğinin de eski uygulamadan farkı olmadığı görüşünü savundu.

Sendika yetkilileri, müfettişlerin birinci derecedeki görevinin öğretmenlere rehberlik hizmetleri sunmak, yeni gelişen eğitim modellerini anlatmak olması gerektiğini söylerken, “Şimdiye kadar bunun tam tersi uygulanmış ve müfettişler öğretmenler üzerinde birinci derecede etkili konuma getirilmiştir. Sendika olarak bu konuda teftiş sisteminin tamamen kaldırılarak, rehberlik ve danışma hizmetleri verecek organlara dönüştürülmesini, okulda öğretmenlerle her gün yüz yüze olan, onlarla birebir ilişkisi olan idarecilerin yetkilendirilmesini uygun görmektedir” şeklinde konuştu.

Teftiş sistemi sonunda uygulanan sicil puan sistemi konusuna da değinen yetkililer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sicil puan sistemi, önyargıdan uzak, açıklık ilkesine uygun şekilde düzenlenmeli. Çalışanların bilgi, beceri, yetenekleri ölçütünde değerlendirilmesini, sicil notlarının çalışanlar üzerinde bir baskı metodu olarak kullanılmasından vazgeçilmesini savunmaktayız. Çünkü ülkemizde, değerlendirme, verimlilik esası ilkesinden değil, daha çok ahbap-çavuş ilişkileri göz önüne alınarak yapılmaktadır. Bu uygulamalar memurların görevde yükselmesini, derece terfilerini olumsuz yönde etkilemektedir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *