ANASAYFA arrow right Yaşam

Tedbir ve kurallara uymayan işletmelere ceza yazılıyor

Tedbir ve kurallara uymayan işletmelere ceza yazılıyor
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2020 / 21.43
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2020 / 21.43
Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, yaptığı açıklamada, lokantaların Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınması gereken tüm tedbirleri aldığını ve kurallara uyduğunu kaydederken, tedbirlere ve kurallara uymayan işletmeleri bir kez daha uyardı.

İşyeri dahi kapatılabilir

Başkan Bayrakçı, “Tedbirlere ve kurallara uymayan işletmelere gereken uyarılar yapılıp, cezalar yazılıyor. İşyerinde maske takmamanın cezası 900 lira, hijyen, sosyal mesafe ve diğer kurallara uymayan işletmelere 3 bin 150 lira ceza yazılıyor. Eğer bu tekrarlanırsa işyeri dahi kapatılabilir” ifadeler kullandı.

Lokantalar, alınması gereken tüm tedbirleri aldı ve kurallara uyuyorlar

1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte esnafın iş başı yaptığını anlatan Bayrakçı, “Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası, olarak tüm işyerlerinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınması gereken tüm tedbirleri aldık. Gerekli denetim ve kontrolleri yaptık, ama devam ediyoruz. Eğitim seminerleri düzenleyerek, esnaflarımızı bilinçlendirdik. Lokantalar, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınması gereken tüm tedbirleri aldı ve kurallara uyuyorlar” diye konuştu.

Kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor

Gaziantep’in  bir hikayesinin bulunduğunu söyleyen Başkan Bayrakçı, “Gaziantep, Gastronomide UNESCO’ya girmiş bir kentimizdir. Tabii bu kolay olmadı. Koronavirüsten öncede kalite, temizlik ve hijyenden taviz vermiyorduk, şimdi de esnaflarımızın maske takması, sosyal mesafe ile hijyene dikkat etmesi gerekiyor. Bunun dışında Sağlık Bakanlığı tarafından gelen genelgeye göre masada tuzluk, biberlik, peçeteliğin tek kullanımlık olması gerekiyor. 20 masa varsa bu 10’a düşürüldü. Kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bu zorlu süreci el birliği ve dayanışma içinde atlatacağız

Esnaflara yönelik eğitimlerin devam ettiğini açıklayan Bayrakçı, “Esnafımız Koronavirüs dolayısıyla sıkıntılı ve ek maliyetlerden şikayetçi. Çünkü alınan koşullar işletmelere hem ek maliyet getirdi hem de müşteri sayısı yüzde 50 azaldı. Bunlara rağmen fiyatlarımız herhangi bir değişiklik olmadı. Dolayısıyla bu konuda esnafıma teşekkür ederim. Bu konuda gerek GESOB, gerek federasyonumuz gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla görüşme halindeyiz. Bu zorlu süreci el birliği ve dayanışma içinde atlatacağız” şeklinde konuşma yaptı.

En kısa sürede eski turizm potansiyeline ulaşmayı hedefliyoruz

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, Gaziantep’in Gastronomide Türkiye’ nin başkenti olduğu ifade ederken, konuşmasına şöyle devam etti: “Şehrimize bu yıl yüksek rakamlarda turist geleceğini bekliyorduk, ama Koronavirüsten dolayı bu rakamlara ulaşmamız zorlaştı. İnşallah en kısa sürede eski turizm potansiyeline ulaşmayı hedefliyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *