ANASAYFA arrow right Güncel

Tedbir alınmazsa vaka sayısında 50 bini görebiliriz

Tedbir alınmazsa vaka sayısında 50 bini görebiliriz
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2021 / 21.24
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2021 / 21.29
Vaka sayılarının her geçen gün arttığını söyleyen Güç Birliği Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Merkez Yürütme Kurulu Asil Üyesi Eyyup Can Palta, yetkililerin vakit kaybetmeksizin harekete geçmesi uyarısında bulundu, tüm vatandaşı aşı olmaya davet etti.

Günlük vaka sayılarının 20 binleri bulduğunu ifade eden Palta, “Sanki salgın bitmiş gibi insanlar, maske takmayı bıraktı, sosyal mesafeye dikkat etmiyor, hijyen kurallarına uymuyor. Dolayısıyla bu şekilde vurdumduymazlık devam ederse ve gerekli tedbirler alınmaz ise vaka sayılarında 40-50 bini görebiliriz” şeklinde konuştu.

Palta, vaka sayılarının 1 Temmuz normalleşme sürecinden sonra artmaya başladığının altını çizdi. “1 Temmuz normalleşme sürecinden önce günlük vaka sayıları 5 bine kadar inmiş iken şu anda bu sayı 20 bine yükselmiş durumda. İnsanlar sanki salgın bitmiş gibi maske takmayı bıraktı, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uymuyor. Geçmişte bir kişi 3 kişiye virüs bulaştırırken, şimdi bir kişi 6 kişiye bulaştırıyor” tespitini yaptı.

Salgın ile mücadele maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının yanı sıra aşının da çok önemli olduğunu vurgulayan Palta, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülke genelinde birinci doz aşı olanların sayısı 39 milyon 963 bin 479, ikinci doz aşı olanların sayısı 24 milyon 486 bin 767 ve üçüncü doz aşı olanların sayısı ise 4 milyon 231 bin 498 olmak üzere 1, 2 ve 3. Doz aşı olanların toplam sayısı 68 milyon 681 bin 744. Ülke nüfusunun yüzde 64’ü birinci doz aşıyı olurken, ikinci doz aşı olanları oranı yüzde 39” hatırlatmasında bulundu.
“Rakamlara bakarak aşılamanın yavaş ilerlediğini görmekteyiz” diyen Genel Başkan Başdanışmanı ve Merkez Yürütme Kurulu Asil Üyesi Eyyup Can Palta, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Aşılamanın yavaş olmasının büyük nedenlerinden biri aşı karşıtlığıdır ve bu karşıtlık gün geçtikçe artıyor. Aşı olursan ‘Kısır olursun’ diyerek insanlar arasında korku yayıyorlar. Halbuki Koronavirüsten korunmak için aşı olunması şart. Bilim ve bilim insanlarına güvenilmeli. Aşı olunmadığı takdirde kişi hem kendini hem de başkasının hayatını tehlikeye atıyor. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yok. Yetkililer aşı karşıtlığına karşı etkin bir mücadele yapmalıdır. Aşının güvenli olduğunu kamu spotlarıyla ve billboardlarda anlatabilirler hatta gerekişe broşür bastırır, mahalle mahalle, cadde, cadde sokak sokak ev ev gezip dağıtmalılar.”

Palta, salgınla mücadelenin en büyük kahramanların hiç şüphesiz sağlık çalışanları olduğunu dile getirdi. “Canla, başla gece-gündüz demeden özverili bir şekilde çalışıyorlar. Bugüne kadar birçok sağlık çalışanımız virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Dolayısıyla artık kendileri de yoruldu, yıprandı. Bu kadar çalışmalarına karşın hak ettikleri özlük, sosyal ve maddi haklarını alamamaktadırlar. Eğer vaka sayıları artmaya devam ederse, yoğun bakım üniteleri yeniden dolmaya başlayacak, insanlar yatacak yer bulamayacak, sağlık sistemi çökecek. Eski sıkıntıları yaşamamak için gerekli önlemler şimdiden alınsın” çağrısında bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *