ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

TEDAŞ’ın ihalesi incelemeye alındı 

TEDAŞ’ın ihalesi incelemeye alındı 
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2020 / 17.24
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2020 / 17.24
Akaryakıt firmaları şaibeye ve söylentilere rağmen yüksek kırımda ısrarlı…

Son zamanlarda resmi kuramların akaryakıt ihalelerinde yapılan kırımların şaibeli olduğuna dikkat çekilirken, bazı firmalar ısrarla yüksek kırım yapmayı sürdürüyor. Son olarak TEDAŞ’ın akaryakıt ihalesini yüzde 14.10 kırımla Isı Petrol kazanınca, ihale incelemeye alındı.

TEDAŞ’ın kalorifer yakıtı ihalesini yüzde 14.10 kırımla alan Isı Petrol daha önce üniversite öğrenci yurdunun yakıt ihalesinde yüzde 15.30 kırım yapmıştı. TEDAŞ yetkilileri, teklifin incelemeye alındığını, ihalenin iptal edilme olasılığının yüksek olduğunu kaydetti.

Yakıt ihalelerindeki yüksek kırımla ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan TEDAŞ İl Müessese Müdürü Neşet Demirbağ, kırımı kendilerinin de çok yüksek bulduğunu, ancak inceleyeceklerini belirterek, “Kalorifer yakıtının kar oranı yüzde 5.9. Nakliye vs. ile bu oran yüzde 8 civarında. Ama bir firma kalkıyor, yüzde 14 kırım yapıyor. Neredeyse yüzde 5-6 civarında bir açığı var. Bunu nasıl kapatacak? Kimse göz göre göre zarar etmez. Böyle yüksek kırımlar aslında ihalenin iptal gerekçesidir. Konuyu inceliyoruz. İptal olasılığı yüksek. İptal olduğunda firmanın teminatı da yanar. O nedenle makul teklifler verilmesi şart” şeklinde konuştu.

TEDAŞ İl Müessese Müdürlüğü nün ihtiyacı olan 200 ton fueloil 75 ton normal benzin ve 100 ton motorin için dün ihale yapıldı. Kapalı zarf usulü ile yapılan ihaleye 7 firma katıldı. Muhammen değeri 300 milyar lira civarında olan ihalede satın alınacak 200 ton özel kalorifer yakıtının muhammen değerinin 100 milyar lira olduğu vurgulandı. İhaleyi firmalar arasında en yüksek kırımı veren Isı Petrol kazanırken, kurum yetkilileri, ihalenin inceleneceğini açıkladı.

TEDAŞ İl Müessese Müdürlüğü tarafından şehir merkezi ve bağlı ilçelerle köylerdeki toplam 336 bin abonenin sayaç açma ve kesme işi ihaleye çıkarılıyor. TEDAŞ Gaziantep Müessese Müdürlüğü binasında bugün saat 14.00’te yapılacak ihalenin keşif bedelinin 140 milyar lira olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *