ANASAYFA arrow right Yaşam

Tecavüz şüphelisi 15 kişinin serbest bırakıldığı iddiası yalanlandı

Tecavüz şüphelisi 15 kişinin serbest bırakıldığı iddiası yalanlandı
YAYINLAMA: 03 Ocak 2021 / 17.41
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2021 / 17.41
Malatya'da 16 yaşındaki zihinsel engelli E.G.'yi istismar ettiği iddia edilen 15 şüpheli ifade işlemleri ardından serbest bırakıldı. Valilikten yapılan açıklamada iddia yalanlandı.

Malatya'nın Arguvan ilçesinde 15 kişinin zihinsel engelli 16 yaşındaki E.G.'ye şiddet uyguladığı ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Valilik, Adli Tıp Kurumundan alınan raporda cinsel istismara yönelik herhangi bir bulgunun bulunmadığını duyurdu.

İddiaya göre 10 gün önce bulunduğu sokaktan Malatya Çocuk Esirgeme Kurumu'na götürülen E.G.'nin yapılan muayenesinde tecavüze uğradığı belirtildi.Psikolog eşliğinde ifadesi alınan çocuk, aile bireyleri dahil yaşadığı mahalledeki 15 kişinin kendisine şiddet uyguladığını, bazılarının ise tecavüz ettiğini aktardı.

Bunun üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan 15 kişi ile çocuğun anne ve babasının ifadesi alındı. Gözaltına alınanların tamamı ifadeden sonra serbest bırakıldı.

Olaya dair soruşturmanın sürdüğü öğrenilirken, çocuk ise İl Esirgeme Kurumu'nda tutuluyor. 

Valilikten yalanlama

Malatya'nın Arguvan ilçesi Narmikan mahallesinde zihinsel engelli bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin Malatya Valiliği açıklama yaptı.

Valiliğin iddiaları yalanladığı açıklamada, "Soruşturma kapsamında mağdur ve diğer ilgilerin beyanı üzerine Adli Tıp Kurumundan aldırılan raporda; mağdurun 'herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği' belirtilmiş olup soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir" denildi.

Bakan: Devlet korumasına alındı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Malatya'da yaşayan 16 yaşında bir çocuğun, istismar edildiğine ilişkin iddialar üzerine, ivedi olarak devlet koruması altına alındığını bildirdi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, 25 Aralık 2020 tarihinde aldığı ihbar üzerine kızımızın yaşadığı ikamet adresine giderek sosyal inceleme yapmıştır. Çocuğumuz ivedi olarak devlet koruması altına alınmıştır. Yine aynı gün, konuyla ilgili kolluk ve adli merciler soruşturmasına başlamıştır. Çocuğumuz kuruluş bakımında ihtiyaç duyduğu psikososyal desteği almaya devam etmektedir. Adli süreç Bakanlığımız tarafından takip edilecektir."

Başsavcı: İstismar bulgusuna rastlanmadı

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Arguvan ilçesinde 16 yaşındaki zihinsel engelli E.Y'nin cinsel istismara uğradığı ihbarı üzerine Başsavcılıkça soruşturma başlatıldığı aktarılarak, "Adli Tıp Kurumu raporunda mağdurun cinsel istismara uğradığını doğrulayan herhangi bir bulguya rastlanmamış olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" bilgisi paylaşıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 16 yaşındaki çocuğun, istismar edildiğine ilişkin iddialar üzerine, ivedi olarak devlet koruması altına alındığını açıklamıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *