ANASAYFA arrow right Ekonomi

TCMB Başkanının değiştirilmesi Erdoğan'ın yüksek faiz karşıtı görüşlerini tahkim ediyor

TCMB Başkanının değiştirilmesi Erdoğan'ın yüksek faiz karşıtı görüşlerini tahkim ediyor
YAYINLAMA: 30 Mart 2021 / 13.43
GÜNCELLEME: 30 Mart 2021 / 14.20
Fitch ülke notu Direktörü Douglas Winslow, TCMB Başkanının değiştirilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek faiz karşıtlığının güçlenmesi olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in ülke notu Direktörü Douglas Winslow, TCMB Başkanının değiştirilmesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüksek faiz karşıtlığının güçlenmesi olarak değerlendirirken, Naci Ağbal'ın TCMB başkanlık koltuğunda şaşırtıcı derecede kısa süre oturduğunu ifade etti.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülke notlarından sorumlu direktör olan Winslow, Reuters'ın sorularına e-posta ile verdiği yanıtta, Ağbal'ın beş aydan kısa bir sürede görevden alınmasının önümüzdeki aylarda "daha gevşek ve alışılagelmiş normlardan uzak" para politikasına geçileceği ihtimalini artırdığını ifade etti.

Winslow, Ağbal'ın görevden alınarak yerine Şahap Kavcıoğlu'nun atanması hakkında "En açık etkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğru kabullere aykırı olan enflasyonun yüksek faizden kaynaklandığı görüşünün kuvvetlenmesi olacak. Bu da para politikasının itibarını daha da zedeleyecek" dedi.

Winslow, "(Ağbal'ın) Erdoğan ile geçmişini ve kasım ayında göreve başlamasından bu yana TL'deki kısmi toparlanma ile döviz rezervindeki bozulmanın durmasını göz önüne aldığımızda görevinin bu kadar başında böyle bir karar beklemiyorduk" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *