ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

TBMM, tarihi bir adım attı

TBMM, tarihi bir adım attı
YAYINLAMA: 07 Nisan 2021 / 13.42
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2021 / 13.42

AB üyeliği yolunda Türkiye’nin önünü açacak düzenlemeleri gerçekleştirerek tarihi bir adım attığını söyleyen OSB Başkanı Akif Ekici, mecliste bulunan siyasi partilerin, ülkenin geleceği için ortak çıkar uğruna bir araya gelmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Ekici, düzenlemelerle birlikte Türkiye’nin hem üyelik yolunda yapması gerekleri yaptığını, hem de dünyada büyük bir itibar kazandığını ifade ederek, söz konusu reformların modern, demokratik Türkiye vatandaşlarının temel hakları olarak görülmesi gerektiğini açıkladı. Bu durumun yalnız siyasi alanda değil, ekonomik alanda da Türkiye için bir güven belgesi anlamına geldiğini belirten Ekici sözlerine şöyle devam etti:

“Yabancı sermaye bundan sonra Türkiye’ye daha bir güvenle yaklaşacak. Şimdi sıra Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarında yapılması gereken değişikliklere gelmiştir. Meclis, Türkiye’nin geleceği ve seçim sonrası siyasi istikrar için bu konuda da gerekeni yapmalıdır. Halk, siyasi parti liderinin oluşturduğu aday listesini değil, kendisini temsil edecek vekili i belirlemeli. Seçmen seçtiği vekilden hesap sorabilmeli. Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarında değişiklik yapılmadan gidilecek bir seçimden istikrar çıkması çok zor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *