ANASAYFA arrow right Dünya

Tayvan'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Tayvan'da iki savaş uçağı havada çarpıştı
YAYINLAMA: 22 Mart 2021 / 20.15
GÜNCELLEME: 22 Mart 2021 / 20.15
Tayvan'da iki savaş uçağının havada çarpışarak okyanusa düştüğü bildirildi. Pilotlardan biri hayatını kaybetti, diğeri ise hala kayıp. Bu son 6 ayda üçüncü kaza oldu.

Tayvan Hava Kuvvetlerine ait iki F-5E savaş uçağı, Pingtung ilçesi yakınlarında havada çarpışarak okyanusa düştü.

Eğitim için Taitung'un Zhi-Hang Hava Üssü'nden dört F-5E uçağının havalandığı, ikisinin havada çarpıştığı, uçakların pilotlarının kendilerini fırlatmayı başardığı belirtildi. Pilotlardan birinin okyanusta bilincini kaybetmiş şekilde bulundu ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Diğer pilot içinse arama çalışmaları devam ediyor.

Sputnik Türkçe'nin Taiwan News'den aktardığı habere göre, Ulusal Savunma Bakanlığı (MND), kazanın meydana geldiği bölgeye askeri helikopterler ve devriye botları gönderildiğini açıkladı.

Tayvan Resmi Merkezi Haber Ajansı, hava kuvvetlerinin bulunduğu Chihhang hava üssündeki F-5 filosunu yere indirdiğini söyledi.

Söz konusu kaza Tayvan'da son 6 ay içerisindeki 3. kaza oldu. Daha önce ekim ayında bir F-5 uçağı düşmüş ve pilotu hayatını kaybetmişti. Kasımda ise F-16 uçağının düşmesi sonucu yine bir pilot ölmüştü.

Tayvan'ın hava kuvvetleri çoğunlukla ABD yapımı ekipmanlarla donatıldığı bilinirken, Pekin, adadaki silahlı kuvvetlerin Çin uçakları tarafından neredeyse her gün tehdit edildiğini belirtiyor.

Geçen hafta ABD'nin Hint-Pasifik Komutanı Oramiral Philip Davidson, "Son zamanlarda Çin'in Tayvan yakınlarında hava hareketliliğinde bir artış gözlemliyoruz. Buna bombardıman, savaş ve keşif uçaklarının uçurulması dahil. Hatta Tayvan'ın hava savunma tanımlama alanına girecek kadar ileri gittiler" demişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *