ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tayini çıkan memur, ödenek beklemeden yolluğunu hemen alacak

Tayini çıkan memur, ödenek beklemeden yolluğunu hemen alacak
YAYINLAMA: 25 Şubat 2021 / 13.37
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2021 / 13.37
Bir süre önce gözaltına alınan defterdarlık vergi kontrol memurlarından Mahmut Curo ile bir başka yolsuzlukta suçüstü yapılan vergi kontrol memurlarından Hüseyin Şimşek’in Maliye Bakanlığı tarafından işlerine son verilerek memuriyetten uzaklaştırıldı. Her iki zanlının duruşmaları tutuklu olarak devam ediyor.

25 Şubat tarihinde Defterdarlık vergi kontrol memurlarından Mahmut Curo bir vergi mükellefinden 1 milyon lira aldığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. 27 Mart günü ise yine vergi kontrol memurlarından Hüseyin Şimşek, bir oto içinde rüşvet almak isterken, suçüstü yakalanmış, paralar araba içinde bulunmuştu. Olaylardan sonra Mahmut Curo'nun naklen tayini İzmir’e çıkmış ise de gidememiş, Hüseyin Şimşek’in tayini ise Çankırı'ya çıkmış ve görevine gitmişti. Her iki vergi kontrol memurunun mahkemelerine devam ediliyor. Zanlılar tutuklu olarak bulunuyor.

Defterdar Naci Erol tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre 1 Mart 1982 tarihinde çıkan bir kararnameye göre tayini çıkan memurlara derhal yollukları ödenek gelmesi beklenmeden verilecek.

Bilindiği gibi daha önceleri tayinleri çıkan memurlar yollukları ödenmemesi gerekçesiyle ilişkilerini kesmiyor. Ödenek gelinceye kadar bekliyordu. Bundan sonra böyle bir durum olmayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *