ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tatlı piyasası durgun

Tatlı piyasası durgun
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2021 / 13.20
Ramazan ayı tatlı piyasasını hareketlendirmedi. İftar öncesi tezgahları dolduran 20'ye yakın tatlı çeşidi, her keseye uygun olarak hazırlanıp satışa sunuluyor.

Yaklaşık 39 yıldan bu yana pasta ve tatlı satan işletmeci Şerif Öksüzler, satışların düşük olduğunu belirterek şunları söyledi: “Nerede o eski Ramazanlar? Ramazan ayı gelince insanlar tatlı yiyip, tatlı konuşmayı tercih ederdi. Ancak şimdi halkımızın alım gücünün düşmesi dolayısıyla hamur işlerine ilgi kalmadı. Yine de Ramazan olması münasebetiyle biraz canlanma var” dedi.

Günay Türkan isimli esnaf da satışların düşük olduğundan yakındı. Türkan, “Satışlar pek de o kadar iç açıcı değil. Üstelik günlerin kısa olması, memur ve işçi kesiminin alışveriş yapmasına zaman bırakmıyor. Böyle olunca alışverişleri de kısa oluyor. Satışlar geçen yıl daha iyiydi. Geçen yılki fiyatlarla bu yıl arasında yüzde 20’lik bir artış oldu. Dükkan kirası, su, elektrik, telefon faturası, işçilik ve vergi gibi giderler nedeniyle fiyatlarda artış oldu” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *