ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tatbikatta yaralılar kurtarıldı, çadıra atlama denemeleri gerçekleştirildi

Tatbikatta yaralılar kurtarıldı, çadıra atlama denemeleri gerçekleştirildi
YAYINLAMA: 10 Ocak 2023 / 17.18
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2023 / 17.18
İtfaiye ahşap, akaryakıt yangınlarını söndürme tatbikatı yaptı

Çalışmaları Sivil Savunma Genel Müdürü ve Belediye Başkanı izledi. Gaziantep itfaiyesi tarafından dün saat 10:30’da yeni terminal yakınındaki bir binada ahşap ve akaryakıt yangınlarının söndürülmesi tatbikatı yapıldı. Saat 10:30’da Şehreküstü’den çıkan itfaiye ekibi beş dakikada yangın yerine geldi.

Sun’i olarak çıkarılan ahşap ve akaryakıt yangınları itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Bu arada yaralılar binanın ikinci katından kurtarıldı, sağlam kişilerde kurtarma çadırlarına atladı.

Tatbikattan sonra konuşan Sivil Savunma Genel Müdürü Muammer Özcan: “Tatbikat içişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenmiştir. İtfaiye erlerimiz gayretlidir, çalışkandır, fedakardır. Onlara güveniyoruz. İtfaiye görevlilerinin en önemli işi yangını zamanında, sdaha başlangıç anında söndürmektir. İtfaiye erlerimiz v e amirlerimiz Sivil Savunma kolejlerine eğitilerek görev yerlerine gönderiliyor.” dedi. 

Yangın söndürme tatbikatını Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Seferberlik Şube Müdürü Yüzbaşı Ahmet Kesiktaş, Sivil Savunma Müdürü Mahmut Çelik, Sivil Savunma Koleji Müdürü Erdoğan Bozkurt izledi. Yangın tatbikatını İtfaiye Müdürü Baplı Demir yönetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *