ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Taşlı araziler için 6 trilyon ayrıldı

Taşlı araziler için 6 trilyon ayrıldı
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 13.47
GÜNCELLEME: 05 Mart 2021 / 13.47
Gaziantep’te 494 köy ve 212 mezra bulunduğu, 13 köyün içme suyu ihalesinin tamamlandığı, 15 köyün içme suyu projesinin devam ettiği belirtildi. İki köy ile 6 mezranın susuz olduğu, köylere tankerle içme suyu götürüldüğü bildirildi.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Hüseyin Akay, yaz dolayısıyla köylerde içme suyunda önemli bir sorun bulunmadığını ifade etti. Suyu yetersiz olan köylerde grup içme suyu çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Akay, “Şu ana kadar 13 köyün içme suyu ihalesi yapıldı. 15 Köyün projesi tamamlandı. Barak içme suyu grubu devam ediyor. Bu proje 212 köyün içme suyunu kapsıyor. Çatışmalarımız hızla devam ediyor. Halen susuz olan 2 köy ile 6 mezraya tankerle su taşıyarak soruna çözüm buluyoruz. Başka türlü çözüm şansımız yok” şeklinde konuştu.

Köy yollarının bin 600 kilometresinin onarılması için programa alındığını söyleyen Akay, yama ve ikinci kat asfalt çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Taş toplama projesinin de aralıksız devam ettiğini söyleyen Hüseyin Akay, halen 32 köyde taş toplama çalışmasının sürdüğünü ödenek olması halinde 15 köyde de ayrılan 6 trilyon ödenekle taş toplama çalışması yaparak taşlık arazileri tarıma kazandıracaklarını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *