ANASAYFA arrow right Yaşam

Taşkın: “Engelliye onurlu, başı dik ve özgür yurttaş olduğu bilinci aşılanmalı”

Taşkın: “Engelliye onurlu, başı dik ve özgür yurttaş olduğu bilinci aşılanmalı”
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2022 / 16.58
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2022 / 16.58
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, ülkemizde 10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olarak kutlandığını ve engelli bireylerin ekonomik ve sosyal olarak desteklendiğine dikkat çekerek, sosyal destek sisteminin abartılarak engelli bireylerin incitilmemesi gerektiğini söyledi.

Ülkemizde son düzenlemelerle birlikte engellilerin kamu hizmetlerinden tamamıyla ücretsiz veya indirimle yararlanmaları sağlanarak sosyal yaşamlarının kolaylaştırıldığını belirten Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde engelli bireylere sağlanan sosyal destek sistemi yeterli ve iyi derecede sağlanmaktadır. Ancak sağlanan bu sosyal destek sisteminin engelli bireyleri tamamen bakıma muhtaç vs. şekilde göstermemesine dikkat edilmelidir. Sosyal destek sistemi uygulanırken ölçülü olunması gerekmektedir. Zira sistem, çalışıp ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak durumdaki engelli bireyin tembelleşmesine yol açmamalıdır. Engelli bireye onurlu, başı dik ve özgür yurttaş olduğu bilinci aşılanmalı, bu fırsatlar kendisine verilmelidir. Sosyal destek sistemiyle ilgili olarak, engelli vatandaşların bağlı bulundukları STK’ların talepleri de dikkate alınarak yeni düzenlemeler yapılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, devletin engelli bireylerle ilgili düzenlemelerinde çağdaş ve bilimsel temelli çözümler üretmesini ve engellilerin mutlu bireyler olarak yaşaması temennisiyle huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *