ANASAYFA arrow right Dünya

Tasarı, Kraliçe 2. Elizabeth'in de onayını alarak yasallaşacak

Tasarı, Kraliçe 2. Elizabeth'in de onayını alarak yasallaşacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Brexit krizinde son durum: Lordlar Kamarası da onayladı
Brexit krizinde son durum: Lordlar Kamarası da onayladı
"Anlaşmasız Brexit" seçeneğini olası kılmak için parlamentoyu erteleme girişimi 'darbe' olarak nitelenen İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın istediği seçenek Lordlar Kamarası'nın da onayıyla rafa kalktı.
İngiltere'de parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası dün akşam saatlerinde parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nın önceki gün kabul ederek kendisine sevk ettiği, anlaşmasız Brexit'i önleyecek tasarıya onay verdi.
Üç aylık erteleme seçeneği
Tasarıya göre İngiltere hükümeti, 19 Ekim'e kadar AB ile bir Brexit anlaşması sağlayamazsa veya anlaşmasız ayrılık için parlamentonun onayını alamazsa, AB'den Brexit için 3 aylık erteleme talep etmek zorunda olacak.
AB'nin farklı bir tarih teklif etmesi durumunda da bunu kabul veya ret yetkisi İngiliz hükümetinde değil, parlamentoda olacak.
Johnson'ın 'anlaşmasız' hayali
Brexit sürecinin tıkandığı İngiltere'de, yeni Başbakan Boris Johnson 28 Ağustos'ta, Kraliçe 2. Elizabeth'e parlamentonun beş hafta askıya alınması teklifi sunmuş, teklif onaylanmıştı.
Johnson'ın "anlaşmasız Brexit" seçeneğini devreye sokmak olduğu için olduğunu belirtilen hamlesi, İngiltere'de muhalefet tarafından "darbe" olarak nitelenmiş, parlamento tatile sokulmamıştı. (PT) bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *