ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Taşar’dan 2.4 trilyon ödenek

Taşar’dan 2.4 trilyon ödenek
YAYINLAMA: 12 Temmuz 2021 / 17.19
GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2021 / 17.19
Turizm Bakanlığı tarafından restore ettirilen Gaziantep Kalesi’nin çevre düzenlemesi için Bakanlık ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Protokol ile ortaklaşa yürütülecek projenin tahmini bedelinin 6 trilyon olduğu, bunun 2.4 trilyonunun Bakanlık, diğerinin ise belediye tarafından karşılanacağı açıklandı.

Turizm Bakanı Mustafa Taşar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan dün belediyede bir araya geldi. Turizm Bakanı Taşar, Bakanlığının görev alanı dışında olmasına rağmen Gaziantep Kalesi’nin restore işini yaptırdığını belirterek, “Bakanlığım tarafından sağlanan destekle tadilat ve iç düzenlemesi devam etmekte olan Kale’nin dış çevresiyle bir bütün oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle belediye tarafından yaptırılan koruma amaçlı imar planı ve çevre düzenleme projesinin hayata geçirilmesi kale ve çevresinin turizm kazandırılması için gerekli çalışmalar Turizm Bakanlığı ve belediye tarafından ortaklaşa yürütülecektir.

Projenin tahmini bedeli 6 trilyon olup bunun 2.4 trilyonu Bakanlığımızca karşılanacaktır. Ve bu paranın ilk dilimi 500 milyar lira, Valilik tarafından hemen belediyenin hesabına aktarıldı. Kalan miktar 1.9 trilyon lira Bakanlık bütçesinden sağlanacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *