ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarım ve hayvancılığı kalkındırmaya çalışıyoruz

Tarım ve hayvancılığı kalkındırmaya çalışıyoruz
YAYINLAMA: 13 Kasım 2022 / 16.59
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2022 / 16.59
AK Parti Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarını çözüp kalkındırmaya çalıştıklarını söyledi.

Şahin, yaptığı açıklamada 59. hükümetin, kısa süre içerisinde bir çok alanda olduğu gibi, tarım ve hayvancılık alanında da büyük bir çalışma içerisinde olduğunu ve önemli icraatların hayata geçirildiğini ifade etti.

Şahin, tarım ve hayvancılık alanında destek miktarlarında bir önceki yıla göre %140’lık bir artış sağlandığını ve toplam destek miktarının 176 trilyon TL’ye çıkarıldığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

“Borçlara ödeme kolaylığı getirildi ve çiftçilerin borçlarından dolayı hapis yatmalarına son verildi. Şeker pancarı üreticilerinin ürün bedellerinin tümü ödendi. Mazot fiyatlarında litre başına %35 oranında indirim yapıldı. Fındık üreticilerinin gelir kayıplarını telafi etmek için 95 trilyon ilave ödeme yapıldı. Alternatif ürün üretimi teşvik edildi. Hububata, %10 üzerinde fiyat verildi. Çayın alım fiyatı bir önceki yıla göre %25’lik artışla 400.000 TL’ye çıkartıldı. 34 ilde yer aletleri ve uçakla 8 milyon dekar alanda süne mücadelesi yapılarak milli ekonomiye 1 katrilyon liralık katkı sağlandı. İthalat rejimi kararına ek kararla, mısır ve sorgum ithalatında uygulanan %35’lik gümrük vergisi, arz talep durumu da dikkate alınarak %20’ye indirildi.”

Şahin, ayrıca sanayicileri yönelik olarak, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi mevzuatı, gözetim ve korunma mevzuatı ve genel ithalat uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini, damping uygulamaları konusunda gerekli soruşturmalar yapıldığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *