ANASAYFA arrow right Ekonomi

Tarım ürünlerimiz vazgeçilmez gıdalarımızdır

Tarım ürünlerimiz vazgeçilmez gıdalarımızdır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
CHP İl Başkanı Hayri Sucu dolu yağışından mağdur olan çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Tarım ürünlerimi
CHP İl Başkanı Hayri Sucu dolu yağışından mağdur olan çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Tarım ürünlerimizin vazgeçilmez gıdalarımız olduğunu söyleyen Sucu açıklamasına şöyle devam etti.
"Gaziantep’te 2018 yılında Oğuzeli, Nizip, Karkamış ve Şahinbey ilçelerimizde büyük bir dolu felaketi yaşanmış ve çiftçilerimizin büyük zarara uğradığı görülmüştü.
İlimiz Nizip, Oğuzeli, Karkamış ve Yavuzeli ilçelerimizde son bir kaç gün içerisinde yine şiddetli dolu yağışları yaşanmış ve çiftçilerimiz ciddi zararlara uğramıştır.
Yaşanan dolu yağışları Antep fıstığı başta olmak üzere arpa, buğday, mercimek, nohut ve zeytin gibi ürünlere de zarar vermiştir.
Ziraat Odası başkanlarımız ileriki günlerde çiftçilerimiz ile görüşerek hasarın boyutlarını daha net olarak kamuoyuyla paylaşacaklardır.
Dünyayı etkisi altına alan COVİD 19 virüsü nedeniyle ekonomik açıdan zor günler geçiren her kesim gibi çiftçilerimiz bu yağışlar dolayısıyla daha da zor duruma düşmüşlerdir.
Yağışlardan etkilenen çiftçilerimizin kredi borçlarının faizsiz şekilde ertelenmesini ve mağdur çiftçilerimize destek paketlerinin yanı sıra mazot, gübre ve tahıl desteği verilmesini talep ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman çiftçilerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini ister, zarara uğrayan üreticilerimize geçmiş olsun derken olayın takipçisi olduğumuzun bilinmesini isterim.
Unutulmamalıdır ki biz bize yeteriz ama tarıma ve çiftçiye önem verdiğimiz zaman” dedi. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *