ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarım arazilerinin sanayide kullanılmasına köylüler tepkili

Tarım arazilerinin sanayide kullanılmasına köylüler tepkili
YAYINLAMA: 01 Mart 2021 / 13.44
GÜNCELLEME: 01 Mart 2021 / 13.44
Yukarı Beylerbeyi, Karahöyük ve Dülük Köylüleri, verimli tarım arazilerinin sanayide kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, gerektiğinde hukuki yollar dahil sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Yukarı Beylerbeyi Köyü sakinlerinden Mehmet Cafer Ar, uzun yıllar ekip biçtikleri ve geçimlerini sağladıkları toprakları kaybetmek istemediklerini belirterek, “Sanayinin kıraç yerler varken verimli arazilere taşınması durumunda yıllardır buralara verdiğimiz emek boşa gidecek. Bu araziler bizim ekmek kapımız. Ayrıca tarım için de çok elverişli ve sulak araziler. Üstelik geniş kıraç alanlar varken verimli arazilerin sanayide kullanılması doğru değil.

Sanayinin verimli arazilere kurulması durumunda bu değerli araziler kaybedilir ve biz de topraklarımızdan uzaklaştırılmamış oluruz, geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalırız” diye konuştu. Sanayicilerin, arazileri 5-10 kat değeri ile köylülerden satın alacaklarını ifade eden Arı “Tarım açısından elverişli olan arazilerin değeri parayla ölçülemez. Arazilerimizi boşaltma gibi bir niyetimiz de yok. Sanayiciler bu yanlıştan geri dönsün. Yetkililer konuya duyarlı olsun” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *