ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarihi İncil ele geçirildi

Tarihi İncil ele geçirildi
YAYINLAMA: 10 Eylül 2020 / 15.38
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2020 / 15.38

Gaziantep’te tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir kişi polise Süryanice İncil satmak isterken yakayı ele verdi. Olayla ilgili dört kişi daha gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen Ahmet Refik K. ile A.B. isimli aracı ile irtibat kurdu.

Yapılan pazarlıkta kitaba 500 bin dolar istenmesi üzerine polis kitabı görmek istedi. Bunun üzerine İncil’i buluşma noktasında polise veren Ahmet Refik K. Ali P., Eenver T. ve Serkan B. yakalanırken, olayla ilişkisi olduğu belirlenen A.B. ve O.G.’nin ise arandığı kaydedildi.

Müze Müdürlüğü’ne incelettirilen kitabın ekspertiz raporunda, kitabın magin ciltli, 42 yaprak, 1, 3, 6, 38 ve 39’uncu sayfalarında yaldız boya ile yapılmış insan ve bitki motifleri, ön ve arka kapaklarında 2 adet ikona şeklinde bakır levha bulunduğu açıklandı.

Çevresinin renkli taş inci ve boncuklardan oluşan bodürle süslendiği, Süryanice olduğu tahmin edilen kitabın Ankara DTCF, Milli Kütüphane Antik Kitaplar Uzmanları ya da Ankara Etnografya Müzesi’ndeki uzmanlarca da incelenmesi gerektiği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *