ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarihi iki kapılı hamam satıldı

Tarihi iki kapılı hamam satıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Gaziantep’te tarihi özelliklere sahip hamamlar bir bir el değiştiriyor. Yaklaşık 900 yıl gibi tarihi bir geçmişe sahip tarihi ‘
Gaziantep’te tarihi özelliklere sahip hamamlar bir bir el değiştiriyor. Yaklaşık 900 yıl gibi tarihi bir geçmişe sahip tarihi ‘’iki kapılı hamam ‘’ 5 milyara satıldı. Naip Hamamı ise önümüzdeki ay ihale yolu ile satışa sunulacak.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Mehmet Hıdıroğlu’nun ortak olduğunu bu yüzden de fazla bakım yapılmayan tarihi İki Kapılı Hamam tarafından isteği üzerine 2.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava sonunda verilen kararı üzerine satışa çıkarıldı. Belediye Mezat Salonu’nda açık arttırma unsulu ile ihale edilen tarihi hamam Gizem Sigorta Ltd.Şt’nin Genel Müdürü ve hamamın varislerinden Mehmet Hıdıroğlu 5 milyar lira vererek satın aldı.
Eyüpoğlu Mahallesi, Sevcan Oteli arkasında bulunan ve 500 metrekare alanı kapsayan tarihi hamamın sit alanı içerisinde olması nedeniyle fazla bakım yapılmadığını belirtti. Hamam hala gündüz kadınlara, gece erkeklere hizmet veriyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *