ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Tarihi eser kaçakçıları yakalandı
YAYINLAMA: 21 Temmuz 2022 / 14.16
GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2022 / 14.16
Ellerinde tarihi eserler ve taklit mozaik bulunan dört kişilik tarihi eser kaçakçısı şebekesi yakalandı.

Mehmet Taylan Bayram isimli şahısla alıcı kılığında buluşan polis, dört kişilik şebekeyi ortaya çıkardı. Bayram’a ait araçta Ökkeş Kısacık, Hayrettin ve Mustafa Kelce isimli şahısları suçüstü yakalayan polis, aracın bagajında ve kasapçıların biri Hatay Kırıkhan’da olmak üzere ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda birçok tarihi eser ele geçirdi.

Meryem ana ve İsa figürlü iki taklit mozaik ele geçirilen polis, 31 adet Osmanlı, Roma ve İslami dönemlere ait sikke, 24 adet çeşitli dönemlere ait saç iğnesi, fosil parçaları, bilezik, kolye, barutluk, pipo, fibula gibi eserler, sekiz adet tarihi eserlerin görüntülerinin bulunduğu 15 adet tarihi eser fotoğrafına el koydu.

Şahısların fotoğrafları tarihi eserleri satmak amacıyla kullandığı bildirildi. Müze müdürlüğü ile irtibata geçen polis mozaikleri taklit olduğunu ve on parçanın da 2000 Seki 163 sayılı kanun kapsamına girmediğini, ancak diğer eserlerin suç teşkil ettiği bildirildi. Yakalanan şahıslar, haklarında düzenlenen evraklarla adli mercilere sevk edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *