ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tarih verilmezse Türk insanı üzülür

Tarih verilmezse Türk insanı üzülür
YAYINLAMA: 27 Ağustos 2021 / 13.28
GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2021 / 13.28
Türkiye’ye AB için müzakere tarihi verilmesini beklediklerini belirten siyasiler, aksi bir kararın Türk insanını üzeceğini kaydetti.

AB’ye girememenin dünyanın sonu olmadığını ifade eden ANAP İl Başkan Yardımcısı Ulvi Toprakçı, bunun yanında Türkiye’nin de ev ödevini yapamadığını belirtti. Kopenhag Zirvesi’nde kısa vadede müzakere tarihi verilmesinin çok zor olacağını, ancak Türkiye’nin de dışlanmayacağını söyleyen Toprakçı, “Türkiye lehinde bir karar çıkmasını arzu ediyoruz. Tüm dileğimiz bu yönde. Bu yola baş konulmuşsa o zaman AB uyum yasalarındaki eksikleri giderip derhal uygulamaya konulmalı. İstenilen kriterler yerine getirilmeli. Demokratikleşme ve sosyal devlet olma yolunda kendimizi yenileme, ekonomimizi güçlendirmeliyiz. Kişi başına düşen milli geliri artırmalı, yaşam kalitesini yükseltmeliyiz. AB o kadar da önemli değil. Türkiye kendi insanı için gerekli olan kriterleri yerine getirsin” dedi.

AB’yi şiddetle arzuladığımızı ifade eden CHP Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver ise, ülkemizde yaşam standardının yükseltilmesi ve demokrasinin yerleşmesi için AB’nin önemli olduğunu açıkladı. Uyum yasalarının uygulamaya konulması ve istenilen kriterlere uyulması gerektiğini kaydeden Tanrı-över, “AB standartlarını kazanmak en çok arzuladığımız şey. Demokrasi, insan hakları, laiklik, çağdaşlık gibi kriterlerin yerleşmesi ülkede kaliteyi artıracaktır. Onun için AB’yi özlüyoruz ve istiyoruz. AB’ye girmek öyle sert tavır veya açıklamalarla olmaz. Türkiye'nin belli gerçekleri var. Örneğin 200 milyar dolar borcu, çok sayıda işsizi var. Türkiye önce ev ödevini iyi yapmalı” diye konuştu.

Çağdaş, demokrat, laik, insan haklarına saygılı olunmalı ve uyum yasaları uygulamaya konmalı” diye konuştu. Türkiye’de halen işkenceden ölen insan olduğunu, hatta bu suçu işleyenlere çok cüzi oranda ceza verildiğini, daha sonra da polislerin iyi halleri dikkate alınarak salıverildiğini vurgulayan Tanrı-över, “Buna benzer olaylardan dolayı AB’nin bizden bir takım kriterleri ve yasaların çıkarılmasını istemesi son derece haklı. AB’ye girmek sadece AB’nin sağladığı ekonomik haklardan faydalanmak demek değil. AB, bizlerin ve gelecek kuşakların insanca yaşaması için bir vesile olmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *