ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tapuda zorla bağış alınmaz

Tapuda zorla bağış alınmaz
YAYINLAMA: 14 Ocak 2022 / 16.15
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2022 / 16.15
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nden yıllardır iş takipçiliği ve ayakçılık yaparak vatandaşların haksız yere para alanlar için aralıksız mücadele verildiği bildirildi. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Karabekir, bu yüzden zaman zaman tehdit aldıklarını, ancak yılmadan mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Karabekir, kuruma bağışın zorunlu olmadığına, ancak harçların yasal olduğuna dikkat çekti.

İşinizi kendiniz takip edin

Tapu dairelerinde her işlem için 40 milyon bağışladın altında ödeme alınması ile ilgili olarak Sabah’ta yer alan haber üzerine konuşan Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Karabekir, kurum içerisinde otokontrol sistemine önceden beri önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Vatandaşlar, yasal olduğu halde işleri yapılmadığında veya zorla bir bağış alındığında bana gelsin. Bağış zaten gönüllülük esasına dayalı olup, istemeyen vermez. Bağışta bulunmuyor diye işlemin yapılmaması söz konusu olamaz. Göreve başladığımdan bu yana burada ayakçı takımı delinen iş takipçileri ile mücadele ettim. Hem de hiç taviz vermeden. Şimdi bunlar kuruma yakın olamıyor. Bunlara karşı mücadele ettiğimiz için tehdit bile alıyoruz. Bu konuda başarılı olabilmemiz için vatandaşların bize destek olmasını, bu İnsanlara değil işlerini direkt kendilerinin yapmasını istiyoruz. İş takipçilerine gitmeyin işlemlerini kendileri yaptırsın. Tapu müdürlüklerinden alınan harçlar zaten belli. Vatandaşın bilgisi olmadığı için iş takipçisin işini yaptırıyor ve kişilere yüksek miktarda para ödüyor” dedi.

Alınan harçlar yasal

İşlemler karşılığında döner sermaye, eğitme katkı payı, deprem sigortası gibi bir takım yasal kesintilerin yapıldığını belirten Karabekir, “Bunlar zaten yasal, bizim bunu kaldırma veya almama gibi bir yetkimiz yok. Harçları kaldıracak olan merci Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bunun dışında hiçbir şekilde para talep edilmiyor, edilemez de” şeklinde konuştu. Karabekir, kurum içerisinde otokontrol sistemini sıkılaştırdıklarını, bunun için müdür yardımcılarından görevlendirme yaptıklarını sözlerine ekledi. Bağışların gönüllülük esasına dayalı olduğunu da kaydetti.

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Trafik haftası nedeniyle gazi Mustafa Kemal ve Kenan Evren ilköğretim okullarında öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Trafik polisi Fikri Sertkaya‘nın tepegöz eşliğinde verdiği eğitim toplantısında çocuklar merak ettikleri soruların yanıtını aldılar.

Gazi Mustafa Kemal ve kenan evren ilköğretim okullarında trafik haftası nedeniyle trafik polisi Fikri Sertkaya tarafından verilen tepegöz eşliğindeki trafik eğitim ilgiyle izlendi. Kenan evren ilköğretim okulunun yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinin katıldığı eğitim programında trafik polisi Fikret Sertkaya, öğrenciler karşıdan karşıya geçme ve yolda yürümeyi ile ilgili kurallara anlattı.

Sertkaya, karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakarak karşıya geçmeliyiz. Ülkemizde araç trafiği sağdan aktığı için önce sola bakıyoruz. Eğer üst veya alt geçit varsa kesinlikle yoldan geçmiyoruz dedi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Sertkaya, kaldırımlarda yürürken yanımızdaki küçük çocukların yoldan tarafta değil evlerden tarafta olması gerektiğini hatırlatarak, eğer kaldırım yoksa yolun sol tarafında yürümeliyiz. Böylelikle karşımızdan gelen aracı görürüz, o aracın sürücüsü de bizi görür diyerek öğrencilere trafik kurallarını anlattı. Kenan evren ilköğretim okulunun yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *