ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tapu ve kadastro binasında yangın

Tapu ve kadastro binasında yangın
YAYINLAMA: 12 Ocak 2021 / 13.39
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2021 / 13.39
Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürlüğü binasında dün yangın çıktı. Binanın çatı kısmında meydana gelen yangın yaklaşık iki saat sürdü. Can kaybının olmadığı yangında 50 milyarlık maddi hasar tespit edildi.

İncilipınar Mahallesi’nde 100. Yıl Kültür Parkı bitişiğinde bulunan ve iki yıl önce 470 milyara mal olan Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürlüğü binasının çatı kısmında dün saat 08.45 sıralarında yangın meydana geldi. İtfaiye ekipleri tarafından yaklaşık iki saatte söndürülen yangının uzun sürmesi çevrre sakinlerini endişelendirirken, olası bir LPG patlamasına karşı çevre binalar da boşaltıldı. Yangının çıktığı Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürlüğü’ne ait 5 katlı binanın etrafında polis güvenlik önlemi alırken, yangın 10 itfaiye aracı ile çatı tamamen yandıktan sonra kontrol altına alındı.

Elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangınla ilgili soruşturma devam ederken yangındaki maddi hasarın yaklaşık 50 milyar civarında olduğu belirtildi. Çatının ağaç, izolasyon ve kiremitle kaplı olduğu belirtilirken, Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürü Mustafa Karabekir, yangının saat 08.45 sıralarında meydana geldiğini, çatıda arşiv ya da dosyaların bulunmadığını söyledi. Sabotaj ihtimali var mı şeklindeki bir soruya Karabekir, “Bilemiyoruz. Konu araştırılacak” yanıtını verdi.

İtfaiye Müdürü Mustafa Karakuş, yangını iki saatte kontrol altına aldıklarını, sürenin uzun olmasının çatı kısmında fazla miktarda izolasyon kullanılmasından ileri geldiğini söyledi. Yangına içeriden ve çatının üzerine çıkarak müdahale ettiklerini kaydeden Karakuş, yangının çıkış nedeninin şuan için elektrik kontağı gözüktüğünü, ancak araştırmanın devam ettiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *