ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tandır başında muhtarlık yakışmıyor

Tandır başında muhtarlık yakışmıyor
YAYINLAMA: 04 Aralık 2022 / 17.15
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2022 / 17.15
Marka şehri olan Gaziantep’te muhtarlar da kendini yeniliyor.

Türkiye’de Avrupa birliğine hazır şehirler arasında yer alan Gaziantep’te, muhtarlar da kendini yeniliyor. Yeni imkanlar ile adeta kendilerini bulan muhtarlar, gerek bilgi gerekse teknoloji ve diğer malzeme açısından çoğu daire müdürünün sahip olmadığı imkanlara sahip.

Muhtarlık müessesesinin kaderi değişti

Kahve köşelerinden muhtarların kurtarılarak belli bir resmiyetin kazandırılması gerektiğini savunan Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şubesi Başkanı Ökkeş Titiz, bu amaçla hareket ederek merkeze bağlı köylerde yaklaşık 300 civarında muhtara Türk bayrağından bilgisayara kadar verildiğini açıkladı. Titiz, muhtarlara 20’nin üzerinde malzeme verilirken önümüzdeki günlerde ecza dolabı ile birlikte yine bazı malzeme ve araç gereç hediye edileceği müjdesini verdi. Titiz, Gaziantep’te bir ilki başardıklarını ve muhtarlık müessesesinin adeta kaderini değiştirdiklerini belirterek, marka şehri Gaziantep’in bu alanda da örnek olduğuna dikkat çekti.

Muhtarlar kendine geliyor

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şubesi Başkanı Ökkeş Titiz, çok zor koşullar altında üstelik 102 milyon TL gibi çok komik bir maaşla görev yapan muhtarları kahve köşelerinden kurtarmak için yaklaşık iki yıl önce başlattıkları çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirterek, Ankara ve Gaziantep’teki bürokratlar arasında adeta mekik dokuduklarını açıkladı. Milletvekili başta olmak üzere hemen her kesimin hizmet aldığı, faydalandığı, muhtarlık müessesesinin resmi bir müessese olmasına rağmen, bugüne kadar hep yokluk içinde görev yaptığını hatırlatan Ökkeş Titiz, son iki yıldan bu yana Valilik, Büyükşehir belediyesi, Kaymakamlıklar, ilçe belediye başkanları, il turizm Müdürlüğü’nün destek ve katkıları ile merkezdeki 153 muhtar ile 147 köy muhtarına verdikleri malzeme araç ve gereçleri şöyle açıkladı:

“Teknoloji ile hizmet veriyorlar

Atatürk posteri, Türk bayrağı ve direk, bilgisayar ve muhtar ilan panosu, Gaziantep haritası camlı çerçeveli, köyleri gösteren harita, mahalle krokisi, Atatürk’ün Şahinbey ilçesine bağlı olduğu nüfus kayıt belgesi camlı çerçeveli, muhtarlık yönetimi Teşkilatı şeması, klasör dolabı, muhtarlara birer koltuk, muhtar kimliği, rozet ve paso sahibi yaptık. Ancak tüm bu malzemeler muhtara demirbaş olarak da kaydettirdik. Önümüzdeki günlerde yine Büyükşehir belediyesinin katkısıyla muhtarlık bürolarına birer ecza dolabı, arka fon ve masa için sümen takımı duvar saati hediye edeceğiz. Böylece muhtarlara bir kalite getirmiş olduk. Gaziantep bir marka şehir biz de buna yakışanı yapma gayretindeyiz. Polisten, gazeteciye kadar herkes muhtardan mahalle ile ilgili bilgi rahatlıkla alabiliyor. Muhtarlıklar da işlemler kısa sürede bilgisayar ortamında tamamlanıyor. Matbu evrak gibi kırtasiye giderlerinin çoğu bilgisayarda hazır olduğu için ikinci bir işleme gerek kalmadan resimli olması gerekenleri de resimli olarak temin etme imkanı var” dedi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *