ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tam bağışla, tahlilin bedava yapılsın

Tam bağışla, tahlilin bedava yapılsın
YAYINLAMA: 27 Ocak 2022 / 13.55
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2022 / 13.55
500 ünite kan bağışlandı

Kan Haftası nedeniyle düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasında Atatürk Kan Merkezine 500 ünite kan bağışlandığını belirten müdür Baran Yetik, donörlerin yalnızca 41’inin kadın olduğunu açıkladı.

Hepatit B oranı %3 olarak belirlendi

Atatürk Kan Merkezi Müdürü Dr. Baran Yetik, Kan Haftası nedeniyle düzenlenen kan bağış kampanyasında 500 kişi tarafından 500 ünite kan başlandığını belirterek, bunlardan yalnızca 41’inin kadın, 459’unun ise erkek olduğunu söyledi. Yetik, “Bağışlanan kanlar arasında en çok hepatit B ve C hastalıklarına rastlandığını belirterek, hepatit B oranını %3 olarak açıkladı.

Kan bağışla, tahlil sonuçlarını bedava öğren

Başlanan tüm kanlara sıtma ve eliza yanında tahlillerini yaptıklarını belirten Yetik, bunun özel hastane ve kliniklerde 100 milyonun üzerinde bir ücretle yapıldığını, tahlillerin merkeze maliyetinin ise 80 milyon civarında olduğunu sözlerine ekledi. Sadece kan grubunu öğrenmek isteyen vatandaşların 6 milyon karşılığında kan grubunu tespit ettiklerini açıklayan Yetik, kan bağışlaması durumunda kan grubu yanında tüm tahlillerin de bedava yapıldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *