ANASAYFA arrow right Güncel

Taliban kadınların eylemini takip eden gazetecilere saldırdı

Taliban kadınların eylemini takip eden gazetecilere saldırdı
YAYINLAMA: 21 Ekim 2021 / 20.38
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2021 / 20.38
Gazetecilere silah dipçiği ile vuran Taliban militanları, muhabirlere tekme atarak küfür etti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yaklaşık yirmi kadın Eğitim Bakanlığı önünde eylem düzenledi. Eylemi görüntülemek isteyen muhabirlere Taliban saldırdı.

euronews’in haberine göre, Kabil'de Eğitim Bakanlığı önünde toplanan 20 kadın eylemci, Maliye Bakanlığı'na kadar eğitim hakları için yürüdü.

Taliban üyeleri eylemi takip eden aralarında Türkiyeli bir gazetecinin de bulunduğu basın mensuplarına müdahale etti. Gazetecilere silah dipçiği ile vuran Taliban militanları, muhabirlere tekme atarak küfür etti.

Protesto sırasında "Eğitimi politize etmeyin" sloganı atan kadınlar, "Ne eğitim ne çalışma hakkımız var", "İşsizlik, fakirlik, açlık" yazılı pankartlar taşıdı.

Eyleme katılan kadınlardan, Zahra Mohammadi, basına verdiği demeçte aldıkları risklerin farkında olduklarını ama susmayacaklarını söyledi:

"Gördüğünüz gibi Taliban ne basına ne de kadınlara saygı duyuyor. Tüm kız çocukları ve kadınlara sesleniyorum, korkmayın. Aileniz izin vermese bile evden çıkın ve kendi haklarınız için uğruna mücadele edin."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *