ANASAYFA arrow right Dünya

Taliban, direniş liderinin kardeşini öldürdü

Taliban, direniş liderinin kardeşini öldürdü
YAYINLAMA: 12 Eylül 2021 / 17.04
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2021 / 17.04
Taliban militanları, eski cumhurbaşkanı yardımcısı Emrullah Salih’in kardeşi direniş liderlerinden Ruhullah Azizi'yi öldürdü. Ailesi, Azizi'yi gömmelerine izin verilmediğini açıkladı.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, eski Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Taliban karşıtı direnişin lideri Emrullah Salih'in kardeşi Ruhullah Azizi'yi öldürdü.

Salih'in yeğeni Şureş Salih, Associated Press'e, amcasının şoförüyle birlikte bir kontrol noktasında durdurulup Taliban militanları tarafından öldürüldüğünü söyledi. Salih, şoförün de katledildiğini belirtti.

Azizinin bir diğer yeğeni Ebadullah Salih ise "Onu dün öldürdüler ve kendisini gömmemize izin vermiyorlar. Cesedinin çürümesi gerektiğini söylediler" dedi. Taliban'dan yapılan açıklamadaysa, 'Azizi'nin Penşir'deki çatışmalarda öldüğüne dair haberler geldiği' savunuldu.

Afganistan'daki Batı destekli hükümetin son devlet başkanı yardımcısı olan Emrullah Salih, eski devlet başkanı Eşref Gani'nin ülkeden kaçması sonrasında anayasaya göre bu görevi vekaleten kendisinin üstlendiğini açıklamıştı. Salih'in, Ahmed Mesud'un liderliğindeki direniş güçlerinin konuşlandığı Penşir Vadisi'nde bulunduğu düşünülüyor.

Öte yandan Taliban, Penşir vilayetinin başkenti Bazarak'ı geçtiğimiz günlerde kontrol altına almıştı. Vilayette direniş güçleriyle Taliban militanları arasındaki çatışmalar sürüyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *