ANASAYFA arrow right Yaşam

Talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için meydanlardayız

Talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için meydanlardayız
YAYINLAMA: 30 Nisan 2020 / 21.28
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2020 / 21.39
Hak-İş Konfederasyonu Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ve şube başkanları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kırkayak Parkı’nda ortak basın açıklaması yaptı

Başkan Tanrıöver, “Hak-İş olarak, bu 1 Mayıs'ta; Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesini istiyoruz. Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine ‘Hayır’ diyoruz. Bütün sağlık emekçilerimiz için eşit haklar, taşerondan kadroya geçen emekçilerin TİS sürelerinin öne çekilmesini, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü, tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesi, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını ve işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha da yaygınlaştırılmasını istiyoruz” dedi.
Tüm emekçileri güvende olmaları için Hak İş ile birlikte mücadeleye davet ediyorum
Tüm emekçileri güvende olmaları için Hak İş ile birlikte mücadeleye davet eden Tanrıöver, “Daha fazla dayanışma, daha çok emek, daha çok önlem, daha çok iş güvenliği, daha güçlü Türkiye için 1 Mayıs'ta yine meydanlardayız. Hak-İş olarak bizler; sosyal devlet, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 81 ilimizde meydanlarda, ekranlarda ve her yerdeyiz. Hak-İş olarak; 1 Mayıs'ta ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri, mağdurları, mazlumları ile küresel salgına karşı tüm insanlık adına dayanışmamızı yinelemek için buradayız. Biliyoruz ki Dünyamız bir, sevgimiz bir. ITUC, ETUC, ILO ve ITUC-AP'nin salgın sürecinde bizimle iş birliği ve dayanışma içinde olmasını önemsiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Yoksulluğun önlenmesini ve kayıt dışı çalışmanın sonlandırılmasını istiyoruz
“Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için meydanlardayız” diyen Başkan Tanrıöver, “Hak-İş olarak; insan onuruna yaraşır saygın iş, vergi adaletsizliklerinin giderilmesini, ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini ve asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini, yoksulluğun önlenmesini ve kayıt dışı çalışmanın sonlandırılmasını istiyoruz. Biz ücretliler, milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi, çalışanlara yönelik şiddet, mobbingin ve çocuk istismarının önlenmesini, kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini, annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini, engellilerin toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılmasını, her türlü ayrımcılıktan uzak, insan odaklı etkin politikalar istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu zor günleri, önlemlere uyarak, sabrederek, dayanışma ve el birliğiyle atlatacağız
Hak-İş Konfederasyonu Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için, entegre edilebilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası uyum politikalarının geliştirilmesini, biz 83 Milyon vatandaşımız ve 4 milyon göçmen kardeşimiz ile birlikte Türkiye'yiz diyoruz. Hepimizin eşit haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını, dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, tüm dünyada barış, özgürlük, adalet ve demokrasinin sağlanmasını istiyoruz. Ülkemizin yaşadığı bu zor günleri, önlemlere uyarak, sabrederek, dayanışma ve el birliğiyle atlatacağız. Refahın, kardeşliğin, huzurun ve hoşgörünün artarak hâkim olduğu bir Türkiye'nin kıvancını yaşıyoruz. Ülkemize, insanlarımıza ve emekçilerimize güveniyoruz. Ülkemizin potansiyeline, gücüne, geleceğine yürekten inanıyoruz. Hak-İş Konfederasyonu olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara 'Örgütlü ol, Sendikalı ol, Hak-İş'li ol' diyoruz.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *