ANASAYFA arrow right Yaşam

Talebimiz net; barış, demokrasi, özgürlük, güvenceli iş, insan onuruna yaraşır koşullar

Talebimiz net; barış, demokrasi, özgürlük, güvenceli iş, insan onuruna yaraşır koşullar
YAYINLAMA: 02 Eylül 2021 / 20.52
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2021 / 21.09
İHD Gaziantep Şube Başkanı Av. Sinan Taştekin, “Talebimiz net; barış, demokrasi, özgürlük, güvenceli iş, insan onuruna yaraşır koşullar sağlanmalı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine son verilmeli” dedi. 

İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şubesi, Yeşilsu Park’ında 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya birçok STK katıldı.

Taştekin, “Barış mücadelesinin en çok da yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde yükseltilmesine ve süreklileştirilmesine ihtiyaç var. Bu amaçla atılacak her adım bizleri barışa olduğu kadar insan olma erdemine de yakınlaştıracaktır. Birlikte, ortak, örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı dünyanın her yerinde kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize olan inancımız her zamankinden daha güçlü” şeklinde konuştu.

Dünyada barışa çağrıların yapıldığı, barışa ihtiyacın acil duyulduğu, barış içinde bir yaşam, barış içinde bir doğa, barış içindeki bir evrene en çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemde olunduğunu vurgulayan Başkan Taştekin, “Bugün tüm dünyadaki barış, insanlık, eşitlik çağrıcılarıyla ortak bir ses oluyoruz. Yaşatmaktan yana, barıştan, insandan, yaşamdan yana dünyanın dört yanında buluşuyoruz; barış umutlarımızı büyütüyoruz. İnsanlık tarihinde milyonlarca cana, doğa katliamına, tarifsiz acılara yol açan savaş, çatışma örneklerine rağmen silah harcamaları sürekli artıyor, yeni nükleer silah denemelerinin ardı arkası kesilmiyor. Ülkeler arası silahlanma yarışı uzayda gerçekleştirilen yeni silah denemeleri ile daha tehlikeli bir hal alıyor. Sadece dünyayı değil galaksimizi tehdit eden bu çılgınlığın arka planında her zamanki gibi sınırsız kar güdüsü, sömürü çarkı ve sınıfsal hegemonik güç savaşları yatmakta” notunu düştü.

Taştekin, “Emperyalist, gerici güçler kendi politikalarının neden olduğu mültecilik, göçmenlik üzerinden halklar arasındaki milliyet, din, dil, etnik kimlik farklılıklarını düşmanlaştırma politikalarına, savaşlara gerekçe haline getiriyorlar. Açlığa, susuzluğa, sefalete sürüklenen milyonlar, göç yollarında yitip giden yüz binler, her geçen gün derinleşen gelir adaletsizliği umurlarında değil! En son Ankara Altındağ’da yaşanan olaylarda da görüldüğü üzere mülteciliğe yol açan politikalara yönelmesi gereken öfkeyi savaşların mağdurlarına yönelterek bir yandan da yeni çatışmaların fitilini ateşliyor, böylece iktidarlarını pekiştiriyorlar” şeklinde açıklama yaptı. 

Kürt ve Filistin sorunları konusunda da emperyalistlerin ve iktidarların rant ve paylaşım çerçevesinde oyalama, inkar ve çözümsüzlük politikalarında ısrar ettiğini, çatışmaları derinleştirdiğini ifade eden Taştekin, “Ekmeğimize, geleceğimize, aşımıza, ormanımıza, suyumuza göz dikenler, halkların bir arada yaşama iradesini de iktidarları için en büyük tehdit olarak görüyorlar. Ülkemizde, Kürt sorunu, alevi sorunu, demokrasi sorunu ve insan hakları sorunları gibi temel sorunların; eşitlik, temel hak ve özgürlükler çerçevesinde acilen çözüme kavuşmasına ihtiyaç vardır; farklı kültür, kimlik, inanç, cinsiyet eşitliği ve farklı yaşam biçimlerinin anayasal güvenceye kavuşması ile tüm toplumsal kesimlerimiz rahat bir nefes alacak; sevgi, saygı, dayanışma, iş birliği, demokrasi, barış, hoşgörü değerleri güçlenecektir. Hayatın her anında, herkesle, her şeyle barışçıl bir birlikteliği büyüterek ülkemizi ve dünyayı güzelleştirebiliriz” diye konuştu.

İHD Gaziantep Şube Başkanı Av. Sinan Taştekin, konuşmasını şöyle tamamladı: “  Dünya da yitip giden hayatların yanı sıra doğa tahribatının dünyanın geleceğini tehdit eder düzeye ulaşmasının son kanıtı olan pandemiye, yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri gibi açık göstergelere rağmen doğa talanı, HES’ler, canlıların yaşam alanlarının ortadan kaldırılması, sera gazlarının kullanımı vb. devam ediyor. Sermaye ve rant için yaşama dair ne varsa ortadan kaldırılması zerre kadar umurlarında değil.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *