ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tahsilat çetesi terör estiriyor

Tahsilat çetesi terör estiriyor
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2020 / 12.46
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2020 / 12.46

Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Yurtdal ve beraberindeki 5 kişi, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Özdal’ı tehdit ederek cep telefonu faturalarının ödenmesini istedi. Özdal’ı, makamında tehdit eden zorbalar, polis ve hastane personeli tarafından dışarı çıkarıldı.

Ülkücü kılığındaki mafyanın başhekim Özdal’dan yüklü cep telefonu faturasının ödenmesini istediği, aynı kişilerin daha önce de Doğum Hastanesi döner sermayesinde görevli personeli tehdit ettiği ileri sürüldü. Olay yerine gelen MHP Şehitkamil İlçe Sekreteri Hüseyin Kurt, yaşanılanları tasvip etmediğini söylerken, “Bunlar ülkücülerin yüz karası” diye konuştu.

Devlet Hastanesi’nde dün meydana gelen olayla ilgili olarak Sabah muhabirinin edindiği bilgiye göre, öğle saatlerinde hastaneye gelen Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Yurtdal ve beraberindeki 5 kişi, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Özdal’ı makamında tehdit ederek, 370 milyon liralık cep telefonu faturasının döner sermayeden ödettirilmesini istediler. Başhekim Özdal, bu talebi reddedince aralarında tartışma çıktı. Ülkü Ocakları Başkanı’nın birkaç gün önce de Doğum Hastanesi döner sermayesinde görevli personeli tehdit ederek 270 milyon liralık faturanın ödemesini istediği kaydedildi.

Gelişmelerle ilgili Sabah’ın sorularını yanıtlayan Başhekim Mehmet Özdal şunları söyledi: “Hastaneye geliyordum. Bu sırada benden önce ana giriş kapısından 5 kişi içeriye girmek istedi. Görevlinin Kimsiniz, nereye gidiyorsunuz?’ uyarısına rağmen cevap vermeden yürüdüler. Hemen arkada olduğum için bu kez ben 'Burası personel kapısı nereye gidiyorsunuz?’ dedim.

Bu arada yürüyorduk. Bir tanesinin kolunu tuttum, makama doğru gidiyorduk. Yine sordum nedir, bir sorunun mu var dedim. ‘Başhekimin yanına gidiyoruz’ dediler. Buyurun benim dedim ve makama girdiğimizde beni sert şekilde iteleyerek ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun, benimle nasıl böyle konuşursun, ben ülkü ocakları başkanıyım’ diye tehditvari konuşmaya başladı. Bu sırada önceden bana gelen bir talepleri olmuş ve ben reddetmiştim. Tüm sıkıntıları bu. Ben böyle bir usulsüzlüğü nasıl yapabilirim? Bana cep telefonu faturasını ödettirmek istiyor. Resmen haraç istiyorlar. Böyle terbiyesizlik olur mu?” diye konuştu. Özdal, şahıslar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını, ayrıca gelişmelerle ilgili olarak Valiliğe bilgi vereceğini bildirdi.

Birkaç dakika sonra olay yerine gelen MHP Şehitkamil ilçe Sekreteri ve üst kurulu delegesi Hüseyin Kurt, olayı kesinlikle tasvip etmediklerini belirterek, tüm bunların hastanenin yakıt ihalesinden kaynaklı sorunların sonucu olduğunu söyledi. Hastanenin yakıt ihalesinin, il teşkilatındaki bazı yöneticilerin istediği firmaya verilmemesi üzerine hastane başhekimi üzerinde türlü oyunlar sergilendiğini belirterek, ‘‘Bu kişiler Bakanlığa kadar gidip başhekimin görevden alınmasını istediler. Ama Bakanlık reddetti. Bunun üzerine başhekimi kendilerine hedef seçerek Ülkü Ocakları’nı devreye soktukları kanısındayım. Ama yapılan çok yanlış ve çirkin. Başhekime yöneltilen sözler ve talepleri son derece yakışıksız. Bu davranışlar, MHP’yi küçük düşürmekte ve zarar vermektedir. Bu tür olumsuzlukların şiddetle karşısında olacağız. Olayın takipçisi olacağız, konuyu genel merkezde yetkili kurullara ileteceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *