ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tahsil edilemeyen paranın bekletilmesinin anlamı yok

Tahsil edilemeyen paranın bekletilmesinin anlamı yok
YAYINLAMA: 16 Haziran 2022 / 13.31
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2022 / 13.31
Devletin biriken vergi alacağını tahsil ederek ekonominin canlandırılması gerektiğini söyleyen OSB Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yılmaz, vergide faizlerin silinerek anaparanın taksite bağlanmasının şart olduğunu açıkladı.

Vergiden dolayı devletin 14 katrilyon biriken alacağı bulunduğunu; bunun sürekli arttığını ifade eden Yılmaz, “Bu para sürekli kartopu gibi büyüyor, kimseye faydası yok. Çünkü esnafın ödeme gücü kalmadı. Bu nedenle faizler silinir, anapara taksite bağlanırsa esnaf borcunu rahatlıkla öder ve piyasalara canlılık gelir. En azından ülke birkaç ay nefes alır. Piyasalar durgun, iş yok, sıkıntı sürekli artıyor. ABD’nin Irak'a savaş hazırlığında olması piyasaları daha da kilitledi. Bunlara daha nereye kadar katlanabiliriz?” dedi.

KOBİ’lerin önünün açılması gerektiğini ifade eden Yılmaz şöyle konuştu: “Devlet bu soruna derhal çözüm bulmalı. Hükümet seçim sırasında sanayicinin ödediği SSK prim oranının yüksek olduğunu ve düşüreceklerini, çiftçiye ucuz mazot vereceklerini, elektriği ucuzlatacaklarının sözünü verdi. Ama bu konularda halen yaptıkları hiçbir şey yok. Oysa halka bunları vadederek oy istediler. Halk da bu vaatlere inanarak oy verdi. Vergide yeni bir düzenleme şart. KDV oranları kesinlikle düşürülmeli. Yoksa vergi kaçırmalar artar, ithalat ve ihracatın önündeki engeller kaldırılmalı.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *