ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tacize eğilimi olanlar tedavi ettirilmeli

Tacize eğilimi olanlar tedavi ettirilmeli
YAYINLAMA: 21 Ocak 2021 / 13.46
GÜNCELLEME: 21 Ocak 2021 / 13.46
Son zamanlarda okullarda taciz olaylarında artış olduğunu kaydeden Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, son derece saygın bir meslek olan öğretmenliğin adının böyle olaylara karışmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Bozgeyik, Eğitim Sen olarak taciz olaylarındaki artışı kaygı verici bulduklarını söylerken, “Özellikle ülkemizin aydınlanmasına hizmet eden, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlik, tüm sorunlarına rağmen saygınlığını korumaktadır” dedi.

Toplumumuzda bastırılmış kişiliklerin ve çeşitli sosyal problemlerin sonucunda istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Ancak yetkililer, taciz ve benzeri olayın gerçekliğini kesin öğrenip, belgeledikten sonra gerekli işlemi yapmalı. Söylentilerden yola çıkarak insanlar rencide ve mağdur edilmemelidir” şeklinde konuştu.

Bozgeyik, bu tür olayların önüne geçilmesi için, zaman zaman psikolojik ve sosyal sorunlara yönelik rehabilite çalışmaları yapılması gerektiğini bildirerek konuşmasına şöyle devam etti: “Taciz olaylarına eğilimi olanlar çeşitli tıbbi yöntemlerle tedavi ettirilmelidir. Taciz olayları son yıllarda hemen hemen tüm toplumların sorunu haline gelmiştir. Özellikle ülkemizde son yıllarda uygulanmakta olan ekonomik ve sosyal politikalar sonucunda, sürekli sorunlu bireyler yetiştirilmiş, milyonlarca kişi işsizlikle karşı karşıya kalmıştır. Bu durum neticesinde, her gün birçok taciz, hırsızlık, soygun, cinayet ve benzeri olaylara karışmışlardır. Bu nedenle, toplumumuzu ve çocuklarımızı bu tür uygulamalardan korumak için, eğitim ve sosyal politikalara acilen ihtiyaç vardır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *