ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tabip Odası Bekir Kılyar’a sahip çıktı

Tabip Odası Bekir Kılyar’a sahip çıktı
YAYINLAMA: 20 Eylül 2021 / 14.34
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2021 / 14.34
Beyin travması geçirmiş 78 yaşındaki bir hastaya, “şu anda hayati tehlikesi yoktur” şeklinde rapor vererek, kazaya neden olanların tutuklanmasını önleyen Devlet Hastanesi doktorlarından Bekir Kılyar hakkında, Gaziantep-Kilis Tabip Odası’na da başvurularak, bir sivil toplum örgütü olarak meslek mensubunun hatalı davranışı konusunda gerekli yaptırımın uygulanması istendi.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Bekir Kılyar hakkında inceleme yapması için yine aynı hastanede görev yapmakta olan Beyin Cerrahi Uzmanı Sait Bilal’i görevlendirdi. Sait Bilal, Tabip Odasının isteği üzerine kendi çapında bir araştırma yaptı ve bilimsel hiçbir veriye dayanmayan bu araştırmanın sonucunda, “Bu olayda tüm tıbbi yaklaşımlar kararlar hastalığın gidişatına uygun olarak verilmiş olup, bir ihmal veya görevi kötüye kullanma söz konusu değildir” şeklinde rapor düzenledi.

Bu raporu alan Tabip Odası da gönül rahatlığı içinde Genel Yayın Yönetmenimiz Nurgül Balcıoğlu’na şu yazıyı gönderdi: “14 Kasım 2002 tarihli ve sayılı dilekçeniz incelenmiş ilgili hekim Dr. Bekir Kılyar hakkında konu ile alakalı fezlekeci olarak beyin cerrahi uzmanı arkadaşımız görevlendirilmiştir. Fezlekecinin raporuna göre, suç oluşmadığı ifade edilmektedir. Dr. Bekir Kılyar hakkında fezlekeci tarafından yapılan soruşturmanın suç oluşturmadığından onur kuruluna şevkine gerek olmadığına, 03.12.2002 tarih ve 30/3 sayılı yönetim kurulu karan ile karar verilmiştir. Fezlekecinin raporu yazımız ekindedir.”

Tabip Odası’nın kararını değerlendiren Genel Yayın Yönetmenimiz Nurgül Balcıoğlu, bu karara hiç şaşırmadığını ve böyle bir karar beklediğini söylerken, “Bu karar beni şaşırtmadı. Çünkü Tabipler Odasının kendi mensubunu koruyacağını biliyordum. Tek ümidim valiliğin yaptığı soruşturma idi, o da beklediğim gibi yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *