ANASAYFA arrow right Güncel

Tabela sendikacılığı gibi bir konumda olmak niyetinde değiliz

Tabela sendikacılığı gibi bir konumda olmak niyetinde değiliz
YAYINLAMA: 03 Aralık 2021 / 20.05
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2021 / 20.05
Demokratik ve Katılımcı Büro İşçileri Sendikası kuruldu. Sendika ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar işkolunda örgütlenecek.

Kısa adı Öncü Büro İş Sendikası olan Demokratik ve Katılımcı Büro İşçileri Sendikası ‘579 sıra numarasıyla bağımsız olarak sendikal hayatına başladı. Sendika Genel Başkanı; Seçgin Aydın Arık, “Sendikaların, çalışma yaşamının en önemli unsuru olduğu biliniyor. Öncü Büro-İş sendikası olarak tabela sendikacılığı gibi bir konumda olmak niyetinde değiliz” dedi.

Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde güzel işler yapacağız

Arık, “10 nolu işkolunda yaşanan sıkıntıların artması sonucu mevcut sendikaların çıkar savaşlarına girmeleri neticesinde, çalışanların haklarını savunan dayanışma ve mücadele örgütü olarak iş kolunda ki boşluğu doldurmaya niyetli Öncü Büro-iş sendikası emek mücadelesinde yerini aldı. 10 nolu işkolunda yer alan kurum ve kuruluşlarda kanunlardan ve toplu iş sözleşmelerinden kaynaklı uygulamadaki her sıkıntıda görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Görüşlerimize karşı olumlu veya olumsuz herkes katkıda bulunabilir. Tartışmanın olduğu her yerde daha doğru sonuçlara ulaşacağımıza inancımız tam. İşçi arkadaşlarımızın da gayret ve çabaları, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde güzel işler yapacağız” açıklamasını yaptı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *