ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tabanı ve düşüncesi aynı olan partiler ittifak yapmalı

Tabanı ve düşüncesi aynı olan partiler ittifak yapmalı
YAYINLAMA: 11 Nisan 2021 / 17.09
GÜNCELLEME: 11 Nisan 2021 / 17.09
AK Parti’nin dışındaki partilerin çoğunun baraj sorunu bulunduğuna dikkat çeken DTP İl Başkanı Ramiz Ak, bu nedenle tabanı ve düşüncesi aynı olan partilerin birlikte seçime gitmelerinin ülke açısından faydalı olacağını söyledi. Ak, milletvekili aday adaylığı için dün görevinden istifa ettiği.

3 Kasım’da yapılacak seçime 23 partinin katılacağını, bu nedenle oyların çok parçalanacağına dikkat çeken Ak, “Birçok partinin baraj sıkıntısı var. Bu nedenle tabanı ve siyasi düşünceleri aynı olan partiler bir araya gelerek güç birliği yapmalı. Bu bir zorunluluk halini geldi, çünkü fazla sayıda parti var. 23 Partinin seçime girmesi hoş değil. Parçalanan siyaset görüntüsü hem içte, hem de dışta Türkiye için iyi bir fotoğraf vermiyor. Tüm bunların aşılması için ittifak yapılmalı” dedi.

Yapılacak ittifaklarla bundan sonraki seçimlerde parti sayısının gelişmiş ülkelerdeki parti sayısına ineceğini söyleyen Ramiz Ak, “Demokrat Türkiye Partisi, oy oranını aşağı yukarı tahmin etmekte. Barajı aşabilmesi için ittifakı zorunlu görmektedir. İttifak yaparken, özellikle dikkat ettiği nokta, ittifak içindeki partilerin yüzünün batıya dönük, ufkunun açık, dünya konjonktürüne uygun, radikal olmayan partiler tercihimizdir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *