ANASAYFA arrow right Dünya

Suudi Arabistan’da, 35 yıllık bir aradan sonra ilk sinema açılacak

Suudi Arabistan’da, 35 yıllık bir aradan sonra ilk sinema açılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Suudi Arabistan’da son dönemde gerçekleştirilen reformların kapsamında önümüzdeki günlerde dikkat çeken bir adım daha atılacak. 35 yıllık bir aradan sonra ülkede ilk sinema, 18 Nisan’da Riyad’ta açılacak. Cidde merkezli Arab News gazete
Suudi Arabistan’da son dönemde gerçekleştirilen reformların kapsamında önümüzdeki günlerde dikkat çeken bir adım daha atılacak. 35 yıllık bir aradan sonra ülkede ilk sinema, 18 Nisan’da Riyad’ta açılacak.
Cidde merkezli Arab News gazetesine göre, dünyanın en büyük sinema kuruluşlarından biri olan ABD’li AMC şirketi, ilk sinemayı 18 Nisan’da başkent Riyad’ta açmayı planlıyor.
Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı ile AMC şirketi arasında imzalanan bir anlaşma kapsamında önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde ülkenin 15 kentinde toplam 40 kadar sinema açılacağı belirtiliyor.
Haberde, “Suudi Arabistan’ın 32 milyon nüfusu ile sinema sanayi için bölgenin en büyük pazarlarından biri olması bekleniyor” deniliyor ve 2030 yılına kadar 350 civarında sinemanın açılmış olacağı kaydediliyor. ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *