ANASAYFA arrow right Güncel

Susan Arnold, Walt Disney'in ilk kadın başkanı oldu

Susan Arnold, Walt Disney'in ilk kadın başkanı oldu
YAYINLAMA: 02 Aralık 2021 / 19.00
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2021 / 19.00
14 yıldır Disney yönetim kurulu üyesi olan Susan Arnold, bu yılın sonunda Bob Iger'ın yerini alacak. Walt Disney, 98 yıllık tarihinde ilk kez bir kadını başkan olarak seçti.

 14 yıldır Disney yönetim kurulu üyesi olan Susan Arnold, bu yılın sonunda Bob Iger'ın yerini alacak.

Arnold, Daha önce küresel yatırım firması Carlyle'da yöneticiydi. 15 yıl görev yaptıktan sonra 2020'de Disney'in baş yöneticisi olarak görevinden istifa eden Bay Iger, bu ayın sonuna kadar şirketten ayrılacak.

"Yenilik mirası inşası"

BBC’de yer alan habere göre, Arnold yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Yönetim kurulu başkanı olarak bu yeni role adım atırken, Disney'in hissedarlarının uzun vadeli çıkarlarına hizmet etmeye devam etmeyi ve şirketin yüzyıllık yaratıcı mükemmellik ve yenilik mirasını inşa ederken CEO Bob Chapek ile yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Arnold, Amerika'nın en büyük şirketlerinde üst düzey görevlerde bulunmuştu. Son sekiz yıldır Carlyle Group'ta yöneticilik yapmış ve daha önce tüketim malları devi Procter and Gamble ve fast food zinciri McDonald's'ta görev almıştı.

Bir dönemin sonu

Görevi Arnold’a teslim edecek olan Iger de "Susan, 2007 yılında Yönetim Kurulu'na ilk katıldığından beri deneyim zenginliği, sarsılmaz bütünlüğü ve uzman yargısı şirket için paha biçilmez olan inanılmaz derecede saygın bir yöneticidir" dedi.

Iger'in şirketten ayrılışı 1996'dan beri şirkette üst düzey bir rolde olan Disney için bir dönemin sonunu işaret ediyor.

Walt Disney hakkında

Walter Elias "Walt" Disney; Amerikalı yapımcı, yönetmen, senarist, seslendirmen ve animatör. Flora Disney ve Elias Disney'in oğludur. Üç erkek, bir kız kardeşi vardır. Kardeşi Roy O. Disney ile Walt Disney Productions'ı kurdu. Şirketi dünyanın en ünlü film yapımcıları arasında.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *