ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sürüncemede bırakılan tescil işleri için Belediye Başkanı Ertuğ konuştu:“Vatandaş varsa belediye vardır”

Sürüncemede bırakılan tescil işleri için Belediye Başkanı Ertuğ konuştu:“Vatandaş varsa belediye vardır”
YAYINLAMA: 24 Eylül 2021 / 13.48
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2021 / 13.48
Belediyede işi olanları git gel havasına sokan memurlar şiddetle cezalandırılacak. “Belediye demek hizmet demektir. Hizmet yoksa belediye de yoktur.”

Bir süre önce gazetemizde yayınlanan belediyedeki tescil işlerinin ağır yürüdüğü, vatandaşa eziyet edildiği, bugün git yarın gel zihniyetiyle hareket edilerek vatandaşların işlerinin savsaklandığı yolundaki haberimiz üzerine Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ bir açıklama yaptı. Tescil işlemlerinin yapılmasını aksatanların, vatandaşlara eziyet edenlerin derhal cezalandırılacağını, vatandaşlarla birlikte belediyenin olduğunu, aksi takdirde belediyenin varlığının anlamının kalmadığını bildiren Başkan Ertuğ konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Belediye demek hizmet demektir. Hizmet yoksa belediye de yoktur. Konuyu inceleyerek gerekeni yapacağım.” Daha sonra bir idarecinin tescil işlerindeki aksaklığı ve aylar sonraya atılmasını gazetemize intikal ettiren vatandaşı tehdit ettiğini, mahkemeye veririm diye korkuttuğunu bildirmemiz üzerine Başkan Ertuğ:

“Bu nasıl kafa, bu nasıl hizmet anlayışı. Biz vatandaşı korkutacak değil, rahatlıkla devlet dairelerine ellerini kollarını sallayarak evlerine girer gibi girmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunu yapanı derhal bulacak ve gerekeni yapacağım. Tekrar tekrar söylüyorum. Amacımız halkımıza yardımcı olmak, işlerini kolaylaştırmaktır. Vatandaşlarımız olduğu sürece bizler, yani belediye vardır. Yoksa işimiz ne? Tası tarağı toplar gideriz. Bizler hemşerilerimizle el ele, gönül gönüle kanun ve nizamnamelerin emrettiği yolda çalışmakla vazifeliyiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *