ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sürülerin gübreleri şehri pisliğe boğuyor

Sürülerin gübreleri şehri pisliğe boğuyor
YAYINLAMA: 15 Haziran 2022 / 14.12
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2022 / 14.12
Belediyenin yasaklamasına rağmen koyunlar ana caddelerde serbestçe satılıyor

Kurbanlıkların kilosu 180 liradan 260 liraya kadar değişiyor. Yurt dışına hayvan ihracatının devamlı olarak yapılmasına rağmen kurbanlık fiyatlarında önemli bir artış olmadı. Ana caddelerde ve sokak aralarında belediyenin yasaklamasına rağmen satılan kurbanlıkların kilosu canlı olarak 180 ile 260 lira arasında değişiyor.

Kurbanlık mor koyunların fiyatları diğerlerine göre daha düşük. İyi besili kurbanlık mor koyunun kilosu 230-260 lira arasında değişiyor. Çoğunu Arapların aldığı beyaz renkli koyunların fiyatları ise daha fazla. Zira Araplar bunları piyasadan ucuz fiyata alıyor, ülkelerinde besleyip kilolarını artırarak çok büyük kanlar sağlayarak Avrupa ülkelerine ve diğer Arap ülkelerine satıyorlar.

Kurban Bayramının yaklaşması dolayısıyla piyasaya giren Arap ihracatçıların ve onların aracılarına fırsat verilmemesi isteniyor. Aksi takdirde kurbanlık koyun fiyatlarının anormal şekilde artarak suni pahalılık yaratabileceği vurgulanıyor. Yasaklara uyulmamasının yanı sıra sürüler halinde cadde ve sokaklarda gezen koyunlar şehri hayvan gübresiyle kirletiyor. Pisliğin yanı sıra süratle sineklerin üremesine ortam hazırlanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *