ANASAYFA arrow right Yaşam

Suriyelilerin eylemi tepki yarattı

Suriyelilerin eylemi tepki yarattı
YAYINLAMA: 26 Ekim 2020 / 22.19
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2020 / 22.38
Maarif Meydanı’nda bir grup Suriyeli’nin toplanıp, Atatürk Anıtı önünde sloganlar atarak yürüyüş yapması tepkilere neden oldu.

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, “Organize edilmiş bir harekât olarak görünen Suriyelilerin yaptığı eylem, öncelikle korona hiçe sayılarak yapılmıştır” ifadelerini kullanırken, CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, “Bunlar hakkında ne işlem yapıldı?” diye sordu.

İl Başkanı Sucu, “Suriye’de eş zamanlı yapıldığı dikkatten kaçmamıştır, özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması öncesi yapılan bu eylem hareketi, gerçekten düşündürücü olmuştur. Yapılan bu eylemi şiddetle kabullenmediğimizin bilinmesini, devletimizin bu konuda tedbirler alacağını bekliyor, bu tip girişimlerin karşısında olacağımızın bilinmesini isterim. Resmi bayramlar bile ertelenirken Suriyelilerin bu eylemleri her türlü sakıncalara rağmen yapmaları düşündürücü olmuştur. Bu cüretkârlığın önüne geçilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak istenecek her türlü desteği vermeğe hazır olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

İlçe Başkanı Gürsel İse, “Sayın Vali 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na 4 gün kala kentin ortasında şeriat sloganları atıp provokasyon peşinde olan bu meczupların emniyet tedbirlerinin en yoğun olduğu yerde bırak 100 metre bir metre yürümesi ve pankart açması nasıl oluyor?” dedi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *