ANASAYFA arrow right Yaşam

Suriye'de batan mülteci teknesinde ölü sayısı 94'e çıktı

YAYINLAMA: 26 Eylül 2022 / 15.32
GÜNCELLEME: 26 Eylül 2022 / 15.32
Lübnan'dan yola çıkan ve perşembe Suriye açıklarında batan botta ölenlerin sayısı 94'e yükseldi. Yaşamını yitirenlerin arasında çocuklar da var.

Suriye devlet televizyonu, Lübnan'dan Avrupa'ya geçmek isterken,  22 Eylül günü Suriye açıklarında batan mülteci teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısının 94'e yükseldiğini açıkladı. 

Theguardian’da yer alan habere göre; 5'i Lübnanlı, 2'si Filistinli ve 12'si Suriyeli olmak üzere toplam 19 kişinin Tartus'taki hastanede tedavisi sürüyor. Ölenler arasında çocuklar da yer alıyor.

 20 Eylül Salı günü öğleden sonra Trablus yakınlarındaki Minyeh limanından yola çıkan ve 150 kişiyi taşıyan teknenin, Suriye’nin batısındaki Tartus ili karşısında bulunan Ervad Adası yakınında battığı açıklanmıştı.

Ölenler arasında çocuklar da var

Suriye resmi SANA haber ajansının bildirdiğine göre, kurtarılan en az 14 kişi Suriye'deki hastanelerde iyileşirken, altı kişi taburcu edildi ve ikisi yoğun bakımda kaldı.

Birleşmiş Milletler (BM),  gemidekilerin çoğunlukla Lübnanlılar, Suriyeliler ve Filistinliler olduğunu ve aralarında çocukların ve yaşlıların da bulunduğunu söyledi. Unicef, ölenler arasında 10 çocuğun da bulunduğunu söyledi.

BM mülteci ajansı bu ayın başlarında Reuters'e verdiği demeçte, deniz yoluyla Lübnan'dan ayrılan veya ayrılmaya çalışan insan sayısının 2020 ile 2021 arasında neredeyse iki katına çıktığını söyledi. Rakam 2022'de tekrar yüzde 70'den fazla arttı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *