ANASAYFA arrow right Güncel

Suriye'de ABD ve SDG askıya alınan ortak devriyelere yeniden başladı

YAYINLAMA: 04 Aralık 2022 / 19.21
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2022 / 19.21
AP ajansına konuşan ABD'li yetkililer, Haseke'de Suriye Demokratik Güçleri ile ortak devriyelerin sınırlı şekilde yeniden başlatıldığını söyledi. Devriyeler, Türkiye'nin hava saldırıları sonrasında askıya alınmıştı.

Türkiye'nin son hava saldırılarının ve kara harekâtı sinyallerinin ardından Suriye'de ABD askerleri ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından ara verilen ortak devriyelerin kısmen yeniden başladığı belirtildi. AP ajansı, IŞİD karşıtı operasyonların başlamadığını ancak IŞİD militanlarının ailelerinin tutulduğu El Hol ve diğer kampların çevresinde, sınırlı devriyelerin yapıldığını duyurdu.

Buna göre dün, Haseke vilayetindeki Rumeylan kenti yakınlarındaki ABD üssünden ABD'ye ait dört, SDG'ye ait bir zırhlı aracın birlikte çıkarak, Irak sınırı yakınlarındaki bir diğer Amerikan üssüne doğru birlikte hareket etti.

SDG komutanı Mazlum Abdi, salı günü yaptığı açıklamada ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun IŞİD'le mücadele kapsamındaki ortak devriyelerinin Türkiye'nin hava saldırıları nedeniyle askıya alındığını duyurmuştu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da bu açıklamayı teyit etmişti. Söz konusu karar, Türkiye'nin Haseke'deki hava saldırılarında "Amerikan askerlerinin doğrudan tehdit altında kaldığı" açıklamalarının ardından gelmişti.

AP ajansına konuşan Amerikalı yetkililer ise devriyelerin cumartesi günü (dün) yeniden başladığını söyledi. Bununla birlikte yetkililer, söz konusu devriyelerin IŞİD militanlarına karşı yapılmadığını, başta on binlerce IŞİD'li üyesinin ailelerinin tutulduğu El Hol olmak üzere SDG'nin denetimindeki cezaevleri ile kampların çevresiyle sınırlı olacağını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *